Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Övervispad grädde

2015-02-06 22:29 #0 av: majonnäsälskaren

Kan man göra något för att rädda grädde som man råkat vispa alldeles för länge? Och varför försvinner smaken på grädden om man övervispar den? Jag hade ju blandat i vanilj men det finns ingen vaniljsmak, Den smakar ingenting eller den smakar smör. Det är ju smör. Det känns surt att kasta flera dl grädde.

Anmäl
2015-02-06 22:38 #1 av: RomDoll07

Vispa ännu längre och gör smör istället, brukar vi göra ibland, är jättegott med egentillverkat smör. Glöm inte att salta bara, annars smakar det inte så mycket.

Anmäl
2015-02-07 00:16 #2 av: hemul

Vaniljen kanske hamnat i vasslen. Smakar den vanilj då?


Anmäl
2015-02-07 15:03 #3 av: citro

När jag vispar grädden för hårt så brukar jag hälla i ovispad grädde och

röra om, då brukar det bli bra.

Om det redan är smör så vet jag inte om det går.

Anmäl
2015-02-10 08:04 #4 av: VildaVittra

#2 Bara för sakens skull så är vassle restprodukten vid osttillverkning, medan restprodukten vid smörtillverkning heter kärnmjölk. Glad

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.