Annons:
Etikettallt-om-lågkolhydratkost
Läst 4201 ggr
Jojo55
2015-02-03 14:33

Räkna kolhydrater

Skrev just detta i en annan grupp: "Om jag tittar på en burk steviasötad jordgubbssylt och jämför med en vanlig sockersötad jordgubbssylt jag har i kylskåpet just nu så ser det ut så här: ICA:s steviasötade: 27 gram/100 varav sockerarter 2,0. Den gamle fabrik: 49 gram/100 varav sockerarter 46".
Nu undrar jag över det där med "27 gram kolhydrater/100g varav sockerarter 2,0. Det är ju en jäkla skillnad på 27 g kh och 2 g. Vilket räknas när man vill hålla koll på hur mycket kh man får i sig i lchf-sammanhang?

Annons:
OlgaMaria
2015-02-03 14:42
#1

Det är 27 g kh. På många produkter står det angivet andel sockerarter, och det är ju intressant hur mycket som är rent socker, men det är ju alla kolhydrater vi begränsar så titta på totala mängden kh.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Jojo55
2015-02-03 16:43
#2

ok

Jojo55
2015-02-03 16:45
#3

Men inte alltid? Vissa kh tas ju inte upp av kroppen? Som i sukrin eller ouppvärmt potatismjöl (resistent stärkelse)

OlgaMaria
2015-02-03 17:04
#4

Ja. Men det är undantagsfall. Vet inte vad de 27 g kh kommer från i det här fallet, men det är väl till stor del jordgubbar? Det kan ju inte vara 27 g stevia i alla fall?

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Krobb
2015-02-03 19:24
#5

#4: Om jag inte minns fel så handlar det om malitol. Och malitol innehåller ca. 2,4 kcal per gram så ungefär en halv kolhydrat. Men jag hade nog räknat dem som 'hela' kolhydrater i vilket fall. Sen är det även erythritol (sukrin) inblandad också och en gram erythritol brukar räknas som 0,2 kcal.

Nu vet jag inte vilken jordgubbssylt TS pratar om, jag utgick från ICAs jordgubbssylt utan tillsatt socker.

Jojo55
2015-02-03 21:43
#6

Ja, det är den jag menar!

Annons:
goliath
2015-02-03 23:52
#7

Det är väl bara kolhydrater som slutar som glykos i blodet som har betydelse i detta sammanhanget?

hemul
2015-02-04 03:29
#8

Äsch, sånt krångel! Köp jordgubbar istället vetja! 😛

Upp till toppen
Annons: