Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

Vad äter man efter gymmet

2015-01-22 22:14 #0 av: wickan57

Min dotter började förra tisdagen med LCHF då hon har kraftig övervikt. Hon undrar nu hur hon gör när hon tränar, då behöver hon väl kolhydrater? Efter träningen är hon vrålhungrig, vad ska hon äta då? Nån som vet?

Lipar

Anmäl
2015-01-22 22:19 #1 av: hemul

Mat?


Anmäl
2015-01-22 22:27 #2 av: Sjöstjärna

Nej, hon behöver inte kolhydrater för att hon tränar. Hon kan äta vanlig LCHF-mat även efter träningen. Googla på träning och LCHF eller paleo så kommer du att hitta massor med bloggar om det.

Anmäl
2015-01-22 22:35 #3 av: Zepp

När jag åt kolisar och tränade var jag oxå vrålhungrig efteråt.. kunde dödat för en halv banan!

På LCHF är jag tvärt om totalt ohungrig, de kan hota med pistol.. men jag får inte ner ens en halv banan!

Såå.. se det på lite längre sikt, efter träning är det minst sämsta tillfället att äta lite kolisar.. om man nu orkat göra av med några.

Men, det funkar oxå med ett kallt kokt ägg.. säg att det är för aminosyrorna och proteinsyntesen.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-01-24 19:29 #4 av: Halvdansken

Jag går ofta och tränar (styrka 0.5 - 1 timme) utan att ha ätit innan. Överhuvudtaget . Ingen frukorst, ingen lunch. Och nej, jag är inte hungrig, jag blir inte yr eller nåt. Sen åker jag hem och tar nåt kött med sallad  och lite vitlökssmör eller så.  Jag äter max 2 gånger per dygn.
Så man behöver inte kolhydrater för att träna. Varför skulle man det?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2015-01-24 22:32 #5 av: [Túrwen]

Något proteinrikt brukar jag alltid köra på efter gymmet eventuellt sätta in lunchen då.  Ska jag ha några eventuella kolhydrater är det oftast innan träning men endast när jag ska träna konditionspass... men något som jag kommit på är att fett funkar lika bra som kolhydrater innan. En sked jordnötssmör och aminosyror blir det oftast och då kan jag springa hur länge som helst!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.