Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Råsaftcentrifug

2015-01-15 11:28 #0 av: wickan57

Har köpt en råsaftcentrifug, kan jag göra några goda smoothies i den?Skrattar

Anmäl
2015-01-15 12:25 #1 av: hemul

Nej. Du kan bara göra juice i den.

Vilken köpte du? Jag köpte nyligen ny själv, en av Philips värstingar, och blev besviken på konstruktionen. Så arg på mig själv att jag inte kollade skillnaden på modellerna bättre.


Anmäl
2015-01-15 12:42 #2 av: MartinIngvar

Jag gör smoothies med en vanlig stavmixer. Hade en philips råsaftcentrifug vilken det kom bra med saft ur men den lät något så fruktansvärt och började snurra så man fick hålla i den. Den gick sönder när garantin gick ut så nästa jag köpte var en hurom slow juicer. Enda problemet är att allt ska vara i småbitar och man får inte ha bråttom för då fastnar det. Likaså trådiga saker som ingefära, tvärstopp.

Anmäl
2015-01-15 13:02 #3 av: wickan57

Jag köpte philips HR 1871/71 och har bara testat en gång med morot, äpple och selleri. Blev fantastiskt gott. Får upp till 2,5 l åt gången. :). I den lilla broschyr som följde med så kan man visst göra smoothie i den. :)

Anmäl
2015-01-15 13:16 #4 av: hemul

Probemet med min är att den har uppsamlaren för fruktkött ovanpå silen, alltså inte att separat utkast. Sen är det ett litet löjligt fönster där man ska se när behållaren är full, mindre än en cm stort. Äää... det är inte belysning därinne liksom. Men ser INTE när det är fullt och så blir det pannkaka av alltihopa. Alternativet är att tömma i god tid innan man egentligen behöver.

Jag köpte den för att jag vill göra cider. Ska alltså musta en 20 liter på raken. Helt fel modell för det! Ska man bara pressa morgonjuice är det en annan sak. Men den här modellen var den kraftigaste med störst kapacitet, så jag trodde den skulle vara bäst för mig. Köpte på real nätet min idiot, så tänkte inte på den här lilla detajen med fönstret... Borde ha åkt någonstans och tittat på den först.

Den här är det, fast min heter 00 på slutet. Man ska alltså inte titta genom den genomskinliga kupan, utan genom det lilla fönstret i den svarta delen. Det är rakt fram på bilden, mitt emellan pipen och bygelfästet.

http://www.tretti.se/hushallsapparater/vatten_och_juice/rasaftcentrifuger/philips-hr1871-70

Philips får ju alltid bäst i test och maskinen är säkert bra i sig, men just den här modellen utan utkast är korkad. Så varning för det om ni ska köpa.


Anmäl
2015-01-15 13:20 #5 av: hemul

#3 Du hann posta medan jag skrev. Skrattar

Men då måste vi ju ha nästan samma modell! Jag såg inget om smoothie. Hur gör man då då? Då vill man ju ha fruktköttet med och kanske hälla i yoghurt eller nåt.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.