Annons:
Etikettallt-om-lågkolhydratkost
Läst 5738 ggr
MartinIngvar
2015-01-12 20:13

Var handlar ni som bor i Stockholm LCHF produkter.

Var köper ni era lchf produkter ifrån?  Det mesta köper jag på dom vanliga mat butikerna. Nibble gårdsgris på Hemköp Gullmarsplan. Lamm i Bredängs centrum där det finns flera butiker. Gotländskt kött på ICA ringen. 

Beställer från Torps Gård i Nähulta. Får varorna hemkörda för 99kr. http://www.trebonder.se/  Samma på http://www.gourmetli.com/121-hos-bonden

LCHF: Fröknäckebröd, runda. Konditorivaror finns också. Lchf semlor och gluten laktosfritt vid semmeltiden.  Jag har även beställt olika lchf smörgåstårtor. Det är bara att fråga konditor/bagare Anna Seittu om man har önskemål.

http://www.citykonditoriet.com/  

http://iconosquare.com/tag/adolffredrikskyrkogata10

Annons:
Sindri
2015-01-12 20:41
#1

Det där var intressanta länkar, men jag hittar ingenstans att t ex nötköttet från Gourmet Direkt är bara gräsbeteskött?

På Tre bönder står det KRAV-certifierat foder, men det säger inte allt. Vet du nåt mer?

Jag har iofs leveranser av gräsbeteskött från en bonde i Östergötland, men jag skulle vilja ha tag på bättre fläskkött. Nibble är gott, Änglamark har också gott fläsk, men jag är inte riktigt nöjd med  vad grisarna äter.  City-gross skall ju bara ha GMO-fritt kött och de säljer Nibble, men jag tror ändå grisarna får för ensidig kost.

Det jag verkligen saknar är etiskt och blandkost-uppfödda kycklingar. De skall få gå och picka larver och insekter på sommaren. Och gärna säljas hela så jag kan koka buljong på skrovet. Har provat majskyckling, men den var seg. Måste man åka in till nån saluhall för att få tag på bra kyckling?
Har turen att få köpa hjortkött från uppfödare, och försöker köpa en del vilt när kassan så tillåter.

MartinIngvar
2015-01-12 21:11
#2

Om Tre Bönder vet jag bara det som står på hemsidan.

Tre Bönders hela verksamhet är KRAV-certifierad. KRAV är Sveriges mest kända miljömärkning för mat. KRAV-märket visar att en vara är ekologiskt producerad. Det betyder att den är producerad med hänsyn till djur, natur, klimat och människor. Detta kontrolleras minst en gång varje år. KRAV är ekologiskt och mer därtill. Det betyder att djuren lever ett bra liv, grödorna odlas miljövänligt utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel, att bonden får en renare arbetsmiljö, att maten inte innehåller konstiga tillsatser eller har producerats med GMO. I jämförelse med EUs minimiregler för ekologisk produktion så har KRAV mer långtgående regler för till exempel djuromsorg. KRAV har även regler för klimat och social hänsyn vilket är mer långtgående än EU-ekologiskt. Genom att välja KRAV-märkt gör du skillnad för djur, miljö och människa. Några konkreta exempel på vad detta innebär hos oss på Tre Bönder:

  • Djuren går ute på bete från ungefär mitten på maj tom oktober
  • Djuren går alltid i lösdrift, även i ladugården, och är aldrig uppbundna
  • Djuren har tillgång till utevistelse även under vinterhalvåret
  • Korna ges möjlighet till att kalva avskilt samt går tillsammans med sina kalvar i minst 6 månader
  • Allt foder är KRAV-godkänt
  • Vi använder inget konstgödsel eller bekämpningsmedel

Jag köpte i lokala coop butiker men köttet hade konstig bismak ibland och fick slängas. Charkuterier som var flera veckor gamla. Det som hade gått längst över bäst före var drygt 3 månader. Så jag har bara försökt hitta något som smakar bättre. Det fanns bättre kött i Jämtland men allting var fryst och levererades någonstans och jag har ingen bil. Jag är inte så kunnig om detta med foder. Bra kyckling skulle jag också vilja hitta.

Gourmet Direkt. När jag klickar på olika produkter.

Kött från djur uppfödda på gräs och örter. Gröna Gårdar.

Brunnby Boställe ligger i Brunnby, ca 1 mil norr om Höganäs, alldeles intill Kullaberg. De som driver gården idag startade 1982 och heter Ingemar Bengtsson och Eva Gottberg och föder upp nötboskap, utegrisar och lamm.

http://www.gourmetli.com/128_grinda-gard 

Djuren på Per-Hans Lantbruk i Härjedalen strövar fritt och betar i de fjällnära skogarna stora delar av året, vilket leder till naturligt och exklusivt kött med en unik smak.

Lammen i våra lammlådor har fötts upp enligt Hagalunds Gårdsmats grundläggande tankesätt på ett litet antal lokala samarbetande gårdar och har slaktats och styckats på småskaliga slakteriet Appeltorp Lamm & Vilt.

Sindri
2015-01-12 22:53
#3

Ah, tack nu hittade jag till hemsidorna från Gourmet Direkt. Förstod inte hur du menade först.

Att djurens foder är KRAV-odlat (som det står hos Tre bönder) är dock ingen garanti för att djuren har ätit det de är gjorda för och att köttet således har den näring vi förväntar oss. Jag är rätt noga med att korna skall äta grovfoder och ensilage som det står på ex.vis Gröna Gårdars och Grinda Gårdskötts sida.
Även om en ko äter KRAV-odlat kraftfoder så skall hon inte äta kraftfoder.

Jag vill inte kritisera de som inte köper gräsbeteskött, det är omöjligt för många i det här landet (tyvärr), och KRAV är bättre än inte KRAV, men man bör veta vad det står för, och att det inte alltid är det perfekta köttet bara för den märkningen.

MartinIngvar
2015-01-16 18:38
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#4

Gästerna hade med sig lchf fröknäcke från Citykonditoriet.

MartinIngvar
2015-01-17 11:07
#5

Vill man bara handla billigt så har Matdax bra priser även på annat än det som står i veckans erbjudande. Personalen sade att ägare var Citygross, men det är mycket import. Jag var där med några bekanta för att köpa oxfilé men dom blev som galna över priserna och bunkrade med sig hem allt möjligt. Vilket konkande i T-banan.

http://www.matdax.se/#!prettyPhoto

MartinIngvar
2015-01-17 11:17
#6

Har bra erbjudanden ibland.

http://www.kistagrossen.com/kott-chark/

Annons:
Sindri
2015-01-17 11:49
#7

#6 av: MartinIngvar

Ja - och kryddor i storpack och flerpack till jättebra priser. Finns en i Sollentuna också. http://sollentunagross.se/

Har inte varit där, men av hemsidan att döma är det samma ägare - eller i alla fall samma koncept.

Upp till toppen
Annons: