Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept att laga hemma

Nya sätt att tillaga grönsaker

2015-01-04 22:49 #0 av: Gladasvampen

Efter att ha slarvat en hel del nu kring jul och nyår är jag tillbaka på LCHF igen. Tyvärr har jag tröttnat totalt på de grönsaker jag brukar äta. Är ganska kräsen när det kommer till grönsaker så det är inte så värst mycket jag har att välja på. Gillar broccoli, blomkål, rödbetor, lök, svamp, spenat, sallad, ruccola, tomat, oliver, avocado, zucchini och det är allt. 

Har tröttnat på zucchinipasta, blomkåls och broccolimos, blomkålsris och att bara koka, ugnsteka eller steka i smör är för tråkigt. Jag kanske bara är för kräsen eller för bekväm när det gäller grönsaker, men jag finner inget nytt sätt att tillaga dem. Skulle vara jättetacksam för tips på nya sätt att tillaga grönsakerna på! 

Och just det, jag äter inga mejerier förutom smör, så ingen grädde eller ost i recepten tack! Kokosmjölk går också bort eftersom att jag ogillar smaken :) 

Anmäl
2015-01-05 00:44 #1 av: Gladasvampen

Glömde tillägga att jag också killar vitkål, rödkål samt grönkål men klarar inte av att äta dessa råa eller stekta i smör :)

Anmäl
2015-01-05 01:15 #2 av: Aleya

Jag säger att du bör testa gratäng på vitkål. Du gör som du gör potatisgratäng men tillsätt vitkål. Du kan med fördel steka och koka vitkålen innan du stoppar in den i ugnen med grädde.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-01-05 07:40 #3 av: Cina-y

Groddar går bra även när man vill vara strikt så det kan kanske vara något nytt att prova.

Annars gör jag ibland gryta på kött skuret i bitar (1,5 kg)  med purjolök (är allergisk mot vanlig lök), 1 morot och 2 palsternackor i buljong och kryddor. Grönsakerna blir mjuka (kokar nästan in i buljongen) och kh mängden blir inte så mycket på hela grytan. Kan gärna kompletteras med svamp.

Anmäl
2015-01-05 18:31 #4 av: Halvdansken

Vad med att göra syrad vitkål?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2015-01-06 22:30 #5 av: OlgaMaria

Har du provat att steka vitkål tillsammans med lite purjolök? Blir mycket godare smak. Jag river vitkålen med osthyvel. Har vitlök och färsk ingefära i ibland också och lite krydda, ibland gurkmeja och lite chili flakes. Bara stekt vitkål i smör blir inte särskilt gott.

Jag äter ofta zucchini eller aubergine som jag skivar och gratinerar i en ugnsform med något gott på, t ex köttfärs, skinka, bacon och ost. Tomatkross eller tomater är gott till det också. Man kan göra det som små pizzor, eller med mer mat på så blir det mer gratäng. Har alltid oregano till detta. Mums. Gratäng med skivad purjolök i botten blir också bra. Regelrätt lasagne kan du göra med aubergineskivor.

Färska spenatblad är godis.

Såg inte haricot verts i din lista. Tycker själv det är asgott med kokta sådana.

Inte en grönsak men dricker ofta saft från eko-citroner. Mår så bra av det.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-01-06 22:31 #6 av: OlgaMaria

sallad med persilja, tomat, rödlök, olivolja och citron gillar jag.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-01-07 07:49 #7 av: Torparmor

Tråkigt att du är så strikt och valt bort ost, för då blir det svårt att göra gratänger. Antar att philadelphia också går bort och då blir det svårt att stuva också. Men ugnsrostade grönsaker och som sagts tidigare grytor med mycket kryddor och buljong

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2015-01-07 13:00 #8 av: Gladasvampen

Tack för alla tips! :)

Anmäl
2015-01-07 14:06 #9 av: Lisabet

Stuva gör man lätt med cashewnötsmör. Det går inte åt så mycket, så jag tror inte det blir massor av kolhydrater av det.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.