Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning

Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Motion & träning

Landslaget väger lätt

2015-01-03 00:58 #0 av: maxiq

Det svenska damlandslaget i fotboll har problem med att hålla vikten. Uppe alltså! Flera spelare har blivit avstängda för att de är för smala. 

"En elitfotbollsspelare ska äta 55–60 procent kolhydrater efter ett intensivt pass. Ris och pasta är bättre än potatis"

Tror ni inte att LCHF skulle kunna göra så spelarna går upp i vikt på rätt sätt? Gör som tyskorna vetja! Glad

"Det är lite paradoxalt att spelare i Tyskland säger ”åh, vad ni är noga med vad ni äter”. De tar en bratwurst och tränar sedan två timmar och har mindre problem"

Sportbladet

________________________________________
"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Anmäl
2015-01-03 16:57 #1 av: Agnez94

Mahahahha, vad skojigt! Tror de skulle kunna dra ner på kolhydraterna och lägg in mer fett. Kolhydrater + fett = oftast viktuppgång
Det var väl en långdistanslöpare här i Sverige som alltid åt husmanskost dvs inga konstigheter eller olika dieter hela tiden. Vanlig mat brukar fungera bäst

Anmäl
2015-01-03 18:05 #2 av: Zepp

Problemet med sådana dåliga kostråd är att de äter för lite fett, dvs de äter för lite energi.

Ett problem med elitidrottare är att få i sig tillräckligt med energi, det blir ansenliga mängder och de kan inte träna fullt, strax efter måltid vilket minimerar antalet måltider.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-01-04 12:55 #3 av: papa-bear

nu förnekar ju tydligen sundhage att någon petning av nämnda skäl inte förekommit, vilket gör att man funderar om tolkning av orsaken till petning av spelare hos diverse underledare i landslaget är missförstådd.

Anmäl
2015-01-04 23:30 #4 av: aktagrottman

Håller med Zepp.
Skall man träna och tävla kan man inte ha magen full av mat. Det skapar problem som tex trötthet och håll. I alla fall för mig.
Nej energirikare man är det rätta.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.