Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Hjälp av någon som kan om diabetes

2014-12-16 16:08 #0 av: Bobbymilu

Kommer just från sjukhuset, där man mätt blodsocker på fastande mage, sedan fick jag en sockerlösning och efter 2 timmar mättes blodsockret igen. Första värdet blev 6,3 och det andra (efter 2 timmar) blev 13. Vad betyder detta och hur skall jag äta. Har haft astma sedan tonåren och har nu Kol utan att ha rökt en enda cigarett. Detta innebär att jag inte kan motionera och väntar nu på att komma till sjukgymnast för att komma igång. Har någon ett råd att ge mig. Fakirkost  

Anmäl
2014-12-16 16:12 #1 av: Namii

Kunde inte de på sjukhuset säga vad siffrorna innebar? :o

Anmäl
2014-12-16 16:16 #2 av: Bobbymilu

Nej, svaret kommer per brev. Sköterskan ville inte uttala sig.

Anmäl
2014-12-16 16:22 #3 av: Evelina!

Tror det är bäst att du väntar på brevet istället för att riskera felaktig information från någon här på forumet, som inte har mer bakgrundsfakta i målet än vad du uppgett i ditt inlägg.

/Evelina, sajtvärd på löpning, medarbetare på inredning och kaninhoppning

Anmäl
2014-12-16 16:23 #4 av: Zepp

Det kallas för postprandialt blodsocker.

Och efter två timmar skall det ha gått ner till fastenivåer om man är frisk.

Det är lite tidigt att säga vad det är, för det krävs ytterligare prover.

Lämpliga prover är HBa1c och C-peptid.

Här kan du läsa mer om vad du skall äta.

http://www.lchfmagasinet.se/dokument/LCHF.pdf

Här lite recept.

http://www.kostradgivarna.se/veckomeny/

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-12-16 16:30 #5 av: Zepp

Och siffrorna betyder.. att du har jälvligt svårt att få ner ett högt blodsocker.

Normal blodsocker några timmar efter måltid ligger som regel mellan 4-6.

Strax efter en måltid kan/bör det sticka upp mot 7-8, lite beronde på vad du har ätit.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-12-16 17:08 #6 av: Bobbymilu

Tack för att du förklarat lite tills jag  får svaret från doktorn, kanske  är det normalt efter 55 års astma. Har försökt allt under åren. Fastekurer och har varit vegetarian. Sedan under tiden jag bodde i Spanien (för hälsan) och läste om Dr Annika Dahlqvist och började med LCHF. Blev så bra att jag kunde flytta hem igen och all allergi har försvunnit. Men livet har många överraskningar och mina barn hade sålt skog och lurat av min mor (har inga syskon) hennes del av egendomen, som min mor och jag hade tillsammans sedan min far dog 1960. Det gick att komma över för det gällde ju bara pengar, men  de nekade mig att vara där när jag ville. Slutade i domstol och offentlig auktion.  All denna stress gjorde att jag inte.åt som jag borde.   Nämnde för doktorn att jag åt LCHF tidigare och att det var bra. Han avfärdade detta som nonsens. 

Men nu är det dags att ta nya tag.

Anmäl
2014-12-16 17:37 #7 av: Zepp

Det var inte som så att du ätit LCHF en längre tid innan du tog glukosbelastningstestet?

För då kan du få ett falskt resultat.

Man bör äta minst 100 gram kolhydrater i tre dygn innan ett sådant test för att uppreglera kroppens ensymer och annat för att hantera stora mängder glukos.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-12-16 20:35 #8 av: hemul

150 g om inget har ändrats.

http://high-fat-nutrition.blogspot.se/2007/10/physiological-insulin-resistance.html


Anmäl
2014-12-17 11:07 #9 av: Bobbymilu

Zepp, jag har inte levt efter sträng LCHF,  men däremot äter jag nästan aldrig kolhydrater, dricker inte läsk, äter inte godis, pasta, bröd etc eftersom det nuförtiden är mest naturligt.  däremot har jag sug efter små tomater med salt, vinäger och olivolja,  Man vill ju ha nåt extra också.  Går det bra eller? Nu har du hjälpt mig att förstå lite mer om detta mysterium. Men var kommer det höga fastevärdet ifrån ( 6.3)? Kanske har jag inte svår diabetes i alla fall!

Tack hemul också!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.