Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF - Problem

Yrsel

2014-12-02 19:08 #0 av: nattilda

Har nu ätit lchf ca 1.5 månad. senaste 3-4 veckorna har jag fått sån yrsel, känns som jag är lite onykter hela tiden dygnet runt. Emellanåt är det riktigt obehagligt. Kan detta bero på maten? Fler om har såhär? Överväger att ge upp lchf om inte yrsel försvinner snart men vill ju att detta ska fungera då kroppen mår så bra annars förutom yrseln.

Anmäl
2014-12-02 19:33 #1 av: jiim

Vill du berätta lite vad och hur mycket du äter?

Lågkolhydratkost leder ofta till minskad aptit, vilket leder minskat dagligt energiintag som ger yrsel. På lågkolhydratskost är primära energikällan fett, som du i så fall behöver fylla på med.

Dricker du ordentligt med vatten och äter tillräckligt mycket salt?

Anmäl
2014-12-02 20:10 #2 av: Sindri

Skulle tippa för lite salt. Det är fler "nybörjare" som rapporterat om det. Man underskattar ofta hur mycket salt man får i sig, speciellt när man lagar allt själv från grunden. Dessutom förlorar man mycket vätska i början och med den försvinner en del salter och andra mineraler, som t ex magnesium.

Anmäl
2014-12-02 20:38 #3 av: nattilda

Ja lchf har gjort att jag inte är hungrig längre. Äter oftast ett microbröd till frukost med smör och ost/skinka. Hoppar ofta över lunchen, ibland kan det bli 2 ägg med majonäs sen middag på em/kväll. Jag kanske äter för lite? Ser alltid till att få i mig ca 1.5 l vatten varje dag och saltar maten lite extra.

Anmäl
2014-12-02 20:41 #4 av: Zepp

Lågt blodtryck mest troligt?

Testa salttricket ta en nypa salt i ett glas vatten, drick, går det över på en halv timme så var det saltbrist.

Njuren återupptar salt och vatten följer med via osmos, då stiger blodtrycket.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-12-02 21:28 #5 av: L8!

Jag märker stor skillnad om jag äter magnesium eller inte. Jag fungerat inte som jag ska utan magnesium. Med det tar jag D-vitamin.
Salt är enkelt att testa, så gör det först, men mitt råd är att även testa magnesium en period för att se om det blir skillnad.

Anmäl
2014-12-04 12:17 #6 av: OlgaMaria

Säger också - drick ett glas vatten med lite salt i. Helst mineralsalt som t ex seltin.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2014-12-05 12:20 #7 av: jessirene

När jag och min sambo började med lchf så sjönk bådas blodtryck. Jag hade lågt från början men har på något sätt vant mej. Men jag är noga med att salta maten och att äta magnesium.

Anmäl
2014-12-05 12:43 #8 av: starhawk

1,5 liter vatten??? Dricker man mycket vatten så kissar man mer och varje gång man kissar blir man av med mineraler, drick när du är törstig istället

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.