Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Inälvsmat

2014-11-30 23:12 #0 av: aktagrottman

Bomba mig, avskyr inälvsmat. Men faktum är att det är billigt och nyttigt.
Eller jag äter en del hjärta, njurt osv.
Men frun avskyr det, och även det jag gillar.
Så BOMBA.

Hur tillagar man gott inälvsmat?
Kan man mala och göra korv?

Bara kötta på i denna tråd.
Kan vi för strukturen och ordningens skull försöka hålla oss till ett reccept per inlägg?

Tack,

Anmäl
2014-11-30 23:32 #1 av: Knasper

1. Pimpa eventuellt löken (förväll).

2. Fräs smör, paprikapulver, leverstrimlor och lök på måttlig värme.

3. När färdigt, häll på lagom blandning av gräddfil, chilisås och citron.

Najs!

Anmäl
2014-12-01 00:07 #2 av: jiim

Nötlever/undnötlever/kalvlever har ganska diskret smak i mitt tycke. Perfekt med knaperstekt bacon och kapris. Väldigt klassiska tillbehör till lever

Anmäl
2014-12-01 01:00 #3 av: odezza

Margaretas kycklinglevermousse! Lipar

"still lost in space and time"

Anmäl
2014-12-01 16:58 #4 av: aktagrottman

Kycklinglevermoussen är riktigt god, man inget man äter sig mätt på.
Men den skall jag verkligen göra igen.

Funderar på om man kan mala hjärta och njure, hjärte mest och blanda i annan färs för att så bort konsistensen lite, och få lite lättare material att jobba med.
Samt få billigare färs.
Vad tror ni om det?

Anmäl
2014-12-01 17:35 #5 av: Anders-S

Gör hemmagjord leverpastej.  Stek oxlever i småbitar. Kör i mixer med smör, grädde och gärna lite vitlök. Kyl.  Ät med nykokta rödbetor!

Ugnsbakade knapriga kycklinghjärtan med olika kryddning, curry, vitlök eller kryddgrönt.  Kan ätas varma eller kalla.

Oxhjärta/kalvhjärta är utmärkt kött och billigt!  Går laga till på en massa olika sätt. Grilla, gör köttfärs, koka som kalops/köttgryta. Spara eventuell talg som medföljer. Det är utmärkt att steka i.

Välj helst ekologiskt/gräsbetat när du köper inälvsmat.

Anmäl
2014-12-01 21:34 #6 av: byggarn30

Min leverstuvning blir lyckad och omtyckt av alla. Ödmjukt ;-)
Det viktiga är att tärna levern smått. Typ 5*5mm. Sedan bryna dessa runt om. I med finhackad gullök. Bryn vidare.. Skicka sedan in grädde och koka vidare. Har du torkad svamp eller frusen förvälld,, i med den nu. Låt koka ihop lite, smaka av med rönnbärsgele eller lingonsylt. Tål du kolhydrater så koka lite rött eller rå-ris och servera med. Men stuvningen är ju det godaste. Ätes gärna ensamt också.

Anmäl
2014-12-01 22:20 #7 av: aktagrottman

Nu skall här experimenteras.

Anmäl
2014-12-01 22:40 #8 av: Zepp

Kycklinglever med hackat bacon, kapris för de som gillar detta, stuvat i grädde för de som gillar detta, mycket lök till alla hur som helst, salt och peppar!

Intages minst var 14de dag!

Avnjutes med valfria grönsaker och vin!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-12-01 22:56 #9 av: aktagrottman

Zepp, fan vilket liv du lever.
Låter helt juvligt. MEdans jag läste receptet tänkte jag att lite vin till dåt låter ju inte fel. Och så var det dit du skulle komma.
Underbart.

Anmäl
2014-12-01 23:10 #10 av: Zepp

Jaa.. det är ingen måtta på vad vi som äter LCHF är tvungna att tvinga i oss och även försaka!

Jamenar.. hur delikat är det inte med en Gorbypirog direkt ur micron!Snopen

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-12-01 23:23 #11 av: aktagrottman

Ja den tiden, min mor brukade ha fyllt frysen med sådanna och billys pizza.
Man var ju som beroende varje eftermiddag efter skolan.
Kanske inte så konstigt då varje morgon inleddes med vitt bröd margarin, ost och säkert 3  - 4 dl choklad mjölk.

Nej idag skippar jag det hellre, men inget går ju upp mot, ett färskt äpple, sommarens första färsk potatis eller jordbubbar badandes i ovisad grädde.
Det är mumma för själen...

Anmäl
2014-12-01 23:42 #12 av: Torparmor

Rökt lammhjärta är inte dumt. Kan rökas i en lite ABU-rök

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2014-12-02 17:52 #13 av: Lisabet

Ankhjärta då? Jag har 21 st i frysen sen dottern slaktade 21 ankor.

Har ni några tips på tillagning?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.