Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Är lchf en "mode-diet"?

2014-11-26 12:47 #0 av: Cleaneatingbyannika

Jag har ätit lchf i ett par års tid och mår så bra av denna kosthållning. Jag funderar på att utbilda mig till kostrådgivare under 2015. Men den senaste tiden har jag fått kommentarer från flera håll om att det är dumt att lägga pengar på en utbildning som inriktar sig på något som är en mode-diet och som kommer att snart försvinna. Själv vägrar jag tro detta. Men vänner och bekanta som jag anförtrott mig åt har rått mig att i så fall gå en utbildning som är mer bred och inte inriktad på enbart lågkolhydratkost.

Tankar och funderingar?

Anmäl
2014-11-26 13:29 #1 av: hemul

Du får väl göra som Ulrika Davisson - var flexibel! Skrattar


Anmäl
2014-11-26 13:50 #2 av: jiim

Som alla branscher får man lite vända kappan efter vinden. Skulle lågkolhydratskost vara "ute" om 5 år, så får du antingen byta anpassa dig till det nya modet eller sluta i branchen.

Kan tillägga att jag tror i alla fall att lågkolhydratskost av någon form är för att stanna :)

Anmäl
2014-11-26 15:44 #3 av: hemul

Ska jag vara ärlig skulle jag oroa mig mer för att betala för en utbildning som man inte kan gå till arbetsförmedlingen och söka jobb på.  Den är så kortvarig att man knappast kan få någon gedigen kunskap inom de områden som behandlas heller, något som tyvärr märks ibland på de utbildades uttalanden. Och jämför nu inte med motsvarande tid/poäng på universitetet. Då har eleverna förkunskaper, studivana o.s.v. Det är en helt annan sak att intensivt läsa in ett område som ansluter till det man redan behärskar. Här börjar man från scratch. 

Framför allt skulle jag inte lägga min hälsa i händerna på någon som endast har denna utbildning i bagaget.


Anmäl
2014-11-26 18:02 #4 av: Kajak11

kundarna i dag är ju mycket pålästa och många frågor om det ena och annat.

Många kostrådgivara har kanske en diëtist utbildning, sjukskötarske utbildning eller annat. Men det beror ju kanske ochså lite på åt vilket hål du har interessa. Kombinerar du med typ träning eller annat så du får en niche? Men det går inte att jämnföra med arbetsförmidlingen som hemul skrivar.

Jag har gammal massageutbildning, som jag inte använder. Betalade själv och då jag sökte in på sjukgymnastutbildning var dom inte intresserad av den private utbildning jag hade tagit som "klassisk massör" (!) Det är många år sedan. Tänk efter..bara ett råd:-)

Anmäl
2014-11-26 21:29 #5 av: Cleaneatingbyannika

Jag har ett heltidsjobb redan och kostrådgivning skulle i så fall något jag gör därutöver i samband med min blogg.

Tack för att ni delade med er av era tankar.

Anmäl
2014-11-26 22:50 #6 av: aktagrottman

Tja. Man måste vara lite föexibal och anpassningsbar.
Som det ser ut idag är LCHF och Paleo det som ser ut att vara mest rätt, nära följt av slowcarb tänket i fyra timmars kroppen.
Man måste titta sig omkring och kanske kombinera flera olika dieter.
Det finns mycket bra i en rad olika det senaste i LCHF svären är ju tarmkontroll i form at Resistent stärkelse.
Man lär sig med livet men fet mat och lite bshöjande ämnen är rätt väg.

Anmäl
2014-11-27 00:05 #7 av: Brje

Jag vill minnas att Inez Usman som satt i en regering och att internet bara blir en "FLUGA" och vi vet alla hur det är idag. 

Anmäl
2014-11-27 00:27 #8 av: aktagrottman

#7 Internet är en fluga.
Det är bara ingen som inset det ännu. :P

Anmäl
2014-11-30 20:18 #9 av: OlgaMaria

LCHF är inte en modediet. Den har funnits i mer än 10 år och har blivit en livsstil för en stor andel svenskar. Den blir mer och mer accepterad inom vården och i samhället. 

Men det betyder ju inte att det är världens bästa idé att utbilda sig till kostrådgivare, eller att lyssna på vad andra tror är bäst för dig. Jag tror i alla fall inte du behöver oroa dig för att folk ska glömma bort LCHF inom en överskådlig framtid, men det är ju så mycket mer att ta ställning till. Framför allt behöver du tro på det du gör.

Personligen tror jag att det kanske går inflation i kostrådgivare, samtidigt som det kanske är få som vill betala för att få kostrådgivning. Allt man behöver veta är ju ändå tillgängligt gratis på internet. Man behöver nog arbeta med kostrådgivning i kombination med något annat (spa, gym, provtagningar, vården...) för att nå ut.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.