Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

BALUT?

2014-11-23 23:11 #0 av: aktagrottman

Hej någon som smakat balut? Det är alltså en halvfärdig kokt kyckling.
Alltså ett kyckling foster i ett ägg.

Vad jag funderar på är det gott?
Och hur skiljer det sig rent näringsmässigt mot ägget?
Någon som vet?

Anmäl
2014-11-24 05:06 #1 av: Inkanyezi

Jag vet inte hur det skiljer sig näringsmässigt, men gissar att det är ungefär detsamma. Min brorson hade en ankfarm som producerade ägg när han bodde på Filippinerna, och han har berättat att folk äter dem så. Jag fick inget klart svar från honom när jag frågade om det var gott, han bara skruvade på sig och sa något om olika seder.

Anmäl
2014-11-24 08:48 #2 av: aktagrottman

Har löst lite på internet idag och måna Filippiner som lämnat landet. Letar efter Balut, och de verkar tycka att det är en riktig Dellikatess.

Hade nog missförstått lite, tänkte mig att det kanske vanliga hönsägg. min så var det icke.

Frågan är då vad kostar ank ägg och vart får man tag i dessa?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.