Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Inget hände!

2014-11-23 10:27 #0 av: Aomori

Jag körde på fettfasta i fem dagar. Höll mig på 87-90% fett, resten protein och 1300 kcal/dag. Jag behöver gå ner några kilon, runt fem och så fort jag tightar till kosten brukar magen bli platt mer eller mindre direkt. Dock inte denna gång! Jag har inte varit strikt innan, gymmar några dagar i veckan.
Min kära mor som inte tränar och är i klimakteriet tappade vätska nästan direkt, men resultatet för mig var TOTALT MAX -0,5 kg. Hur är detta möjligt? Jag ville få den där "platta" och urtömda känslan i kroppen och musklerna för att få en motivationskick, men det hände inte ett pillijotta. Vad gjorde jag för fel? Vad kan jag göra istället?

Anmäl
2014-11-23 10:37 #1 av: jiim

1300kcal/dag ger ett underskott på ungefär 700kcal. Det är -0,1kg per dag, då låter -0,5kg rimligt.

Fast sen kan man inte få någon statistisk säkerhet genom vägning över fem dagar. Man får se det i ett längre perspektiv.

Anmäl
2014-11-23 10:37 #2 av: jiim

1300kcal/dag ger ett underskott på ungefär 700kcal. Det är -0,1kg per dag, då låter -0,5kg rimligt.

Fast sen kan man inte få någon statistisk säkerhet genom vägning över fem dagar. Man får se det i ett längre perspektiv.

Anmäl
2014-11-23 10:40 #3 av: Aomori

Men jag borde tappat mer i vätska åtminstone? Jag var lika "uppvätskad" innan som efter..
Jag körde helt mejerifritt under fettfastan kan tilläggas. Enda proteinet var ägg och kyckling.

Anmäl
2014-11-23 11:18 #4 av: jiim

Fettfasta innebär att protein också utesluts, dvs man bara äter fett.
Du har ätit strikt lchf eller fakir, ett bra verktyg om man vill slippa vara hungrig. Då äter man både protein och fett, men i princip noll kolhydrater.
Om du åt enligt lchf innan så har du säkert redan tappat den där vätskan man brukar göra.
Kan också vara så att du druckit mer under dagarna du kört striktare kost.

Sen om det i verkligen faktist är -0,5kg så tycker jag att du ska vara supernöjd på 5 dagar. Tycker du kan prova strikt kanske 2-3 veckor och se hur det känns för dig :) och om du får de resultat du hoppas på

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.