Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Jag behöver måltidstips

Smaksättning till kvarg

2014-10-20 22:51 #0 av: Jessell

Hej, vet inte om detta är rätt forum för min fråga men tror ändå det finns många kunniga här, fantasirika som har koll på 5:2.

När jag har fastedagar äter jag oftast bara kvarg. köper en burk kvarg med 500 g somjag äter lite då och då ifrån av under dagen. Jag brukar äta det med kanel. Massa kanel. Nu läste jag tråden "tugga kanelstänger" och förstod att en överkonsumtion av kanel inte är nyttigt och jag får i mig en hel del under fastedagarna. Kan jag fortsätta äta kanel till kvargen eller borde jag sluta? Är ju bara två dar i veckan? Om jag borde sluta vad kan jag ha som smaksättare istället? Kvarg i sig själv är inte så himla gott. Jag vill inte äta socker så hallon är inget för mig.

Tack på förhand

Anmäl
2014-10-20 23:05 #1 av: Lia

Min bror häller i fun light i sin kvarg

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2014-10-21 09:47 #2 av: mysis

Jag kör oxå oftast med kesella på mina halvfaste-dagar! Jag smaksätter med fun green, som är sötad med stevia.  Ananassmak gillar jag, tycker det räcker med 2 msk till en 500 g:s burk kesella. Och tack för tipset om kanel, det måste jag testa!

Anmäl
2014-10-21 13:11 #3 av: Jessell

Försöker undvika kemiska sötningsmedel och fun green tycker jag inte har så goda smaker. Den enda som ärgod är den med björnbär (eller är det blåbär?) och den hittar man sällan i butik :S men tack för tipsen!

Någon som ar någon annan idé?

Anmäl
2014-10-21 14:52 #4 av: CasaRamon

Jag äter alltid kvarg till frukost på mina 5:2 dagar. Brukar lägga i frön av olika slag som pumpakärnor, solrosfrön m.m.

Anmäl
2014-10-21 15:30 #5 av: Varga

Man borde kunna varva med kardemumma i alla fall tänker jag, och fun light då men det har ju redan diskuterats. :)

Anmäl
2014-10-21 19:45 #6 av: Evly

Lite dill och färsk gurka i kesella eller keso plus lite vitlök om man vill.

Grönmögelost, Danablue är gott i.

Anmäl
2014-10-23 22:42 #7 av: dufva

3 droppar steviakoncentrat med vaniljsmak Glad

Anmäl
2014-10-24 02:41 #8 av: hemul

#3 Det blir nog inte så jättemycket mer kalorier om du mosar ner lite riktiga bär i kvargen. Eller varför inte räkor? De ger ju mycket smak. Räkor och keso är rätt gott så det borde väl funka med kvarg också.


Anmäl
2014-10-24 02:43 #9 av: hemul

Sorry, jag missade att du nollar kolisarna! Nå, men räkor går ju bra i alla fall! Räkor och gurka skulle jag nog köra i det läget.


Anmäl
2014-10-24 09:23 #10 av: jessirene

Kardemumma är gott och nyttigt.
Vaniljpulver utan sötning och kanske kakao om det inte upplevs beskt. En smaksak...
Sedan vet jag inte hur illa det är med mycket kanel, men det är ju synd att riskera att tröttna på en sådan superkrydda!

Anmäl
2014-10-24 20:43 #11 av: RobinEH

Hur mycket kanel brukar du ha? Kumarin är det som är problemet med kanel. De som verkligen behöver begränsa sitt kanelintag är personer med låg aktivitet av CYP2A6, vilket är ett leverenzym. Problemet är dock att veta huruvida man har anlag för hög eller låg aktivitet av spec. enzym. Personligen har jag konsumerat drygt 15g kanel varje dag i drygt två år utan någon påverkan av levervärden.

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl
2014-10-26 10:54 #12 av: Krobb

#11: Konsumerar mycket kanel dagligen, kanske inte 15g men omkring 5-7g i alla fall, bör jag oroa mig/göra något test?

Förövrigt så hittade jag för första gången Ceylonkanel på City Gross av tillverkaren Spicemaster. Den var heller inte så fasligt dyr och har hört talas om att just Ceylonkanel ska innehålla väsentligt lägre halter av kumarin. Bör jag kanske gå över till denna kanelsort istället?

Anmäl
2014-10-26 22:25 #13 av: Jessell

#11 jag tar nog fem msk i femhundra gram kvarg. Kanske inte är så farligt ändå?

Anmäl
2014-10-27 19:50 #14 av: Krobb

#13: Fem matskedar kanel!? Det är ca. 30 gram, nästan en hel deciliter ju. Så mycket kanel på 500 gram kvarg låter väl extremt...

Anmäl
2014-10-29 09:55 #15 av: Layza


I vilken hylla hittar man kvarg? Bland creme fraishe och yoghurt? Inte hittat, men kanske var den slut. Aldrig använt kvarg, blir lite nyfiken på att ha den på 5:2- dagarna. Brukar köra kokta ägg, men omväxling förnöjer :)

Anmäl
2014-10-29 14:19 #16 av: CasaRamon

Den finns på mejerihyllan. Jag köper den magra 0,3 % fett till mina 5;2 dagar. Övriga dagar blir "feta" dagar med LCHF

Anmäl
2014-10-29 17:35 #17 av: maxiq

Det finns ju smaksatt kvarg också... Vilar huvudet i handen

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19770921.ab

________________________________________
"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Anmäl
2014-10-29 18:46 #18 av: rufusgarland

Här är en bra sida om kvarg och vad som passar att smaksätta den med.http://www.kvargen.se/om-kvarg/

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.