Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg

Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg

Magproblem och viktuppgång!

2014-10-19 17:31 #0 av: [EmmaMK]

Hej!

Mitt problem började i April, jag började i Mars att äta en kur antibiotika som till en början var lagd till 12 veckor, pga acne i ansiktet. Efter ca 4 veckors användande märke jag stor skillnad på min kropp, främst magen och slutade med antibiotikan efter jag hade läst lite av dess biverkningar och hur illa det egentligen är för kroppen. Jag var konstant svullen i mellangärdet och över hela buken och såg gravid ut enligt mig själv, som annars har varit helt platt över magen. Märke också att jag hade gått upp några kilon. Efter att jag slutade med antibiotikan började jag att äta probiotika för att föröka få ordning på min svullna mage igen, detta helt utan resultat. Slutade även i denna vevan med mina minipiller Cerazette.

Har varit på vårdcentralen ett flertal gånger helt i onödan i princip, då jag varken får någon hjälp i att ta reda på vad det är som är fel samt att dom inte heller verkar tycka att det är något fel på min mage, Trots mina klagomål och det faktum att jag är konstant svullen och har ökat i vikt. Detta har alltså fortsatt och inte blivit ett dugg bättre sen April.
Blev remitterad till Mag&Tarm specialisten i Juni, han tog avföring samt blodprov, och dessa var alla helt normala och alla värden var tydligen jättebra.

  Hörde någonstanns om Candida, provade att spotta i ett glas en morgon och salivet sjönk mycket riktigt emot botten och blev trådigt. Drack även bikarbonat i vatten utan någon som helst reaktion. (tyder på Saltsyrebrist i magen)
Har någon utav er erfarenhet utav Candida eller någon som helst tanke om vad det är som är fel på min mage? Allt detta började ju som sagt i samband med att jag åt antibiotika, Och slutade med minipillrerna.

Jag åt precis en pencilinkur, och tog då upp candida med läkaren jag träffade och frågade om svampdödande tabletter i samband med att jag skulle få dessa utskrivna. Men enligt specialisten han ringde upp för att fråga om Candida förekommer detta tydligen inte hos ”friska, unga och normala” människor.
Har idag dessutom ett helt galet sötsug, vilket jag aldrig tidigare har haft. Jag är ingen lchf'are men jag har uteslutit kolhydrater i största möjliga mån i ca 2 års tid.
Har annars bra ordning på kosten.
Har gjort en gastroskopi undersökning och den visade ingenting alls. Fick då tabletter utskrivna som skulle minska produktionen av saltsyra, då han trodde det kunde beror på det. Tabletterna heter Omeprazol. Har ju nu visserligen bara ätit dessa i ca 1 vecka, men jag känner mej något brutalt svullen och uppsvälld. Och någonting säger mej att det inte är en överproduktion av saltsyra de rör sig om.

Jag är snart i upplösningstillstånd och vet inte riktigt hur jag skall bära mig åt för att få ordning på min kropp igen, dels den svullna magen samt en oönskad viktuppgång ca närmare 10 kg. Alla tankar och idéer är varmt välkomna!!!

Anmäl
2014-10-20 10:17 #1 av: Mooniq

Candida tycker inte om kokosfett så plussa in lite kokosfett i vardagen. Kallpressad kokosfett köper du i hälsokostaffärer. Om du använder mejerier så prova en period utan mejerier, det minskar oxå ditt sötsug. Jag äter MSM organiskt svavel och det get oxå candidan en god match. Du kan läsa om organiskt svavel på www.bravara.se

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2014-10-20 11:22 #2 av: dufva

Antibiotika kan sabba tarmfloran för gott om man har otur

Försök att återskapa den genom att få i dig nya goda bakterier och sedan mata dom med resistent stärkelse 

Min tarmflora var uppenbarligen skadad efter en rejäl antibiotikakur i ungdomen av precis samma skäl som du nu fått problem Förbryllad

Det är först under det senaste året jag fått verklig ordning på de små liven igen

Lösningen för mig var som sagt resistent stärkelse och även råkostsallad och tillskott av vitamin K2

Hoppas du inte behöver ha problem så länge som jag fick ha det Glad

Anmäl
2014-10-21 06:54 #3 av: [EmmaMK]

Tack så mycket! hör hört svavel på några olika håll nu, så ska kolla upp de mera noga.

Men om vi sadlar om lite å antar att det inte gäller Candida (kan ju förvisso vara både och), utan att detta blossade upp i och med att jag slutade med mina minipiller, vet ni vem jag kan ta kontakt med för att försöka lösa dessa? Alltså hormoner som spökar!
Är det näringsteraueuter man vänder sig till? Jag har som sagt sökt hjälp hos min vårdcentral sen problemen började i April, och dom är totalt ointresserade av att vilja hjälpa mig.

Sen gällande tabletterna jag fick utskrivna! Någon som har några erfarenheter utav dom?
Den senaste veckan har jag känt mej ännu mera svullen än innan, och det visar sig både på att jag faktistk blivit större (jag ser detta tyyydligt) samt att jag är mera uppblåst. Läkaren skrev ju ut dessa för ett reducera pruduktionen utav saltsyra i magen, men jag skulle snarare tro att jag har haft en underproduktion utav detta, har gjort ett bikarbonat test för ett tag sen utan någon som helst reaktion.

För er kanske mina problem inte låter så stora. Men jag kan säga att jag ökar i vikt varje dag och måste få en lösning/ ett svar på vad det är som händer med mej. Min kropp, som jag idag avskyr och inte ens ser ut som jag, är ju det enda jag tänker på hela dagarna i princip. Jag behöver hjälp!

Anmäl
2014-10-21 08:21 #4 av: Sindri

Jo, det är visst många här som förstår dina problem. Många har upplevt precis samma sak som du med ointresse från vården etc.

Jag tror mycket  väl att det kan vara candida. Det finns flera trådar här om det och det kan kännas lite övermäktigt att läsa alla,  men det kan visa sig värt tiden.

Var lite tuff mot din kropp och håll en väldigt strikt LCHF ett tag och se om det inte blir bättre. Ät inte Omeprazol om det inte blir bättre av det, då har du rätt i din misstanke att du har överskott.

Att slåss mot candida är jättetufft, det blir ett krig. När du börjat din attack kommer det att verka som om den blir värre än någonsin. Men håll ut, du kommer att vinna! 

Anmäl
2014-10-21 12:34 #5 av: obstitant

Flukonazol (mot svamp) finns att köpa receptfritt numera, så man behöver inte recept. Det är rätt dyrt, men kanske värt att testa om du känner dig  någorlunda säker på att det är det som är problemet? I kombination med lågkolhydratkost och kanske bra bakterietillskott också, förstås.

Anmäl
2014-10-21 20:47 #6 av: Sisselie

Förutom Candida kan det även vara SIBO, bakterieöverväxt i tunntarmen. Googla på det, finns hur mycket som helst på engelska, men nästan ingenting på svenska. 

Jag är rätt säker på att jag har SIBO, och möjligtvis Candida. Jag sväller också upp sjukt mycket. Jag har försökt komma tillrätta med det först genom kosten, och sen med diverse örtmedel. Kosten kan ge viss lindring, men det botar inte. Var medveten om att Candida kan leva på ketoner, så om det är det bör du inte äta ketogent. 

Jag vet inte exakt vad det är jag har, och det verkar inte möjligt att få diagnosticerat i Sverige, så jag försöker skjuta så brett som möjligt för att ta kål på vad det än är. Det som verkar ha effekt, som jag äter nu, är DysBio-GI och Enzymeja. Det dröjde nästan 2 månader innan jag började märka nån förbättring. Oreganoolja (som ingår i DysBio-GI) sägs vara lika effektivt som vanlig antibiotika, fast det tar längre tid. Det slår också ut tarmfloran lika effektivt, så det gäller att bygga upp en ny tarmflora med probiotika när man slutar med det.  Det ska även ta kål på Candida mm.

Om det är sibo du har så är det bäst att vänta med probiotika, det kan annars förvärra tillståndet. Likaså resistent stärkelse kan förvärra det. Jag svällde upp enormt mycket när jag åt RS, tyvärr fattade jag inte att det var skadligt för mig, och det jag svällde upp då har inte gått ner, fast det är ett par månader sen jag slutade med det.

Enzymeja äter jag för att bryta nere biofilmen, det skyddande lager som bakterierna byggt upp som skydd. Googla på det. Egentligen är den inte avsedd för det, men den borde funka. Jag vet inte om den funkar mot Candidas biofilm, jag tror det skiljer sig lite åt. 

Ät inte Omeprazol om du inte har för mycket magsyra. Det kan orsaka/förvärra sibo, genom att bakterierna överlever i magsäcken när det inte är tillräckligt surt, och de kan då ta sig ner i tunntarmen.

Anmäl