Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Vi som har diabetes

Nytt sätt att behandla diabetes

2014-10-09 19:21 #0 av: maxiq

Artikel från TT

"I dag medicinerar många typ 2-diabetiker med insulintillskott eller insulinpåverkande läkemedel för att reglera sitt blodsocker. Men enligt nya rön som presenteras i den medicinska tidskriften Cell kan lipider, en form av fettsyror som cirkulerar i kroppen, bli grunden till en helt ny slags diabetesmedicin"

"Lipiderna går också att framställa på syntetisk väg"

"Potentiellt skulle man också kunna behandla personer som har en förhöjd risk för typ 2-diabetes, men ännu inte har utvecklat sjukdomen"

Ja eller så äter man riktigt! Tummen upp

________________________________________
"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Anmäl
2014-10-09 20:13 #1 av: RobinEH

Och vilka livsmedel får du FAHFA ifrån i tillräckliga mängder?

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl
2014-10-09 21:45 #2 av: Zepp

"Ulf Smith vid Sahlgrenska akademin i Göteborg, som tillsammans med forskare vid Harvard i USA lyckats visa att människokroppens fettväv producerar lipiderna."

Vad är FAHFA?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-10-09 23:23 #3 av: RobinEH

FAHFA är fettsyraester av hydroxyfettsyror. Dessa är lipiderna de syftar till.

Här är studien de syftar till i TTs underbyggda artikel: http://www.cell.com/cell/abstract/S0092-8674%2814%2901223-9

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl
2014-10-09 23:25 #4 av: Inkanyezi

http://www.google.com/patents/WO2013166431A1?cl=en

Anmäl
2014-10-09 23:44 #5 av: Zepp

De verkar att fungera på samma sätt som Omega-3?

http://en.wikipedia.org/wiki/GPR120

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-10-10 00:02 #6 av: Inkanyezi

 Men riktigt käk eller Ω3 kan man ju inte patentera.

Sen undrar jag ju varför man måste framställa det syntetiskt om det nu finns naturligt. Visstja, för att få patent...

Anmäl
2014-10-10 00:10 #7 av: Zepp

Men.. om man vill äta junkfood så kan man i framtiden få FAHFA subventionerat på recept!

Hur som helst var det intressant med nya upptäckter och deras funktion.

Verkar som att obesa och insulinresistenta har mindre FAHFA i blodet.. troligen genetiskt, fettsnål kost och för lite fisk?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.