Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

För lite grönsaker?

2014-09-23 23:07 #0 av: Gladasvampen

Idag blev jag grovt "attackerad" av min kompis som läser några kurser om kosthållning på grund av min kost. Jag äter mejerifri lchf (äter dock smör) eftersom att jag inte blir mätt av mejerierna. Hon påstod att jag äter så pass lite grönsaker att jag kommer att förstöra min kropp. Det gjorde mig lite orolig för trots allt läser hon ju kosthållning.. Under dagenter jag ungefär det här: Frukost: 2 ägg och en avocado Lunch: kött med smör och typ vitkål Middag: sjukt mycket smör och kött samt lite vitkål eller annan grönsak. Detta innebär att jag i princip bara äter lite grönsaker typ 100 g vitkål och en avocado om dagen samtidigt som jag totalt typ äter ett halvt kg kött och ca 100 g smör om dagen. Jag går ganska mycket och försöker att tappa övervikten vilket innebär 20 kg. Hur tycker ni att jag sköter kosten?? Kan tillägga att jag är 18 och har hållit på i snart två veckor. Märker redan hur min mage inte längre är uppsvälld osv, men äter jag fel i viktminsknings och hälso syn??

Anmäl
2014-09-24 01:05 #1 av: Zepp

Jag tycker oxå att det är för lite grönsaker.

Du kan öka på lök, alla sorters gröna blad, paprika, oliver, råa morötter, tomat, rädisor, gurka för att nämna de vanligaste.

Oså lever var fjortonde dag, samt fisk, både fet och vit.. en till två gånger per vecka.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-09-24 07:59 #2 av: Gladasvampen

#1 jag brukar smaksätta min mat med ganska mycket purjolök och äter fisk minst tre gånger i veckan. Hm.. jag får nog försöka att tvinga mig på att äta fler grönsaker isf :)

Anmäl
2014-09-24 08:43 #3 av: trudelutten

Har du testat att göra mos av blomkål/broccoli? Koka, mosa och häll i grädde/creme fraiche?

Jag är inte heller någon grönsaksälskare, men varma tillagade grönsaker tycker jag mättar bättre än kalla. 

Anmäl
2014-09-24 10:16 #4 av: starhawk

Ägg innehåller alla mineraler och vitaminer utom just vitamin C så det är i princip därför som grönsakerna behövs, om du vill begränsa grönsaksintaget så kan du gå på Paprika som innehåller upp till fem gånger så mycket C-vitamin som Apelsin.

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl
2014-09-24 10:47 #5 av: Zepp

Även om din diet inte är dålig så går den att göra ännu bättre!

Som  redan nämnts, testa blomkål/broccoli till maten, dvs variera dig lite mer.

Det handlar inte bara om vitaminer och mineraler utan även om en variation av fytokemikalier, lösliga fibrer och att inte äta ensidigt.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-09-24 12:14 #6 av: Gladasvampen

Tack för alla tipsen! Jag gillar inte paprika men äter gärna broccoli, svamp, blomkål och spenat.
Sedan tänkte jag fråga lite vad ni anser kring hemmagjord pesto ?? Jag älskar verkligen pesto och göra gärna själv på olivolja, basilika, lite pinjenötter och parmesan :)

Anmäl
2014-09-24 12:35 #7 av: Zepp

Toppen.. hade du kunnat odla bladen själv hade det varit helt extremt bra!

Testa pesto på persilja!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-09-24 13:45 #8 av: bjornen66

frusna wok grönsaker brukar jag köpa o sen ha 100 g per lunch o middag. så ser det lagom fint ut på talriken. och det är snabbt enkelt o bra din mat plan ser god ut lycka till.

Anmäl
2014-09-24 14:30 #9 av: Zepp

Finns färdiga blandningar blomkål/broccoli i frysdisken.. svingott med smält vitlökssmör!

Likaså har jag alltid en påse gröna ärter liggande där.. oxå svingott med smält vitlökssmör!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-09-24 23:54 #10 av: Jessell

Tycker det låter som du äter väldigt mycket kött? Tänk på att inte äta mer protein än förut, bara mer fett.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.