Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Länkar - tidningar/hemsidor

Dumforskning

2014-09-22 09:50 #0 av: maxiq

Från Viktklubb:

"Nu visar en studie publicerad i the Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports att ett minimalt intag av kalorier kombinerat med maximal träning kan reducera en betydande mängd kroppsfett på bara några dagar – och det underskottet varar dessutom i månader"

"I den aktuella studien undersökte svenska och spanska forskare 15 överviktiga män som fick begränsa sitt dagliga intag till 360 kalorier, vilket var en minskning på runt 1 800 kalorier. De kalorier som intogs var dessutom uteslutande i vätskeform: Några drack sötade kolhydrater, andra proteindrinkar. Utöver det fick de dessutom träna – jättemycket"

"Efter fyra dagar hade männen gått ner nästan 5 kilo var – varav hälften var kroppsfett och hälften muskelmassa" Vilar huvudet i handen

Sötade kolhydrater förresten? Funderar

________________________________________
"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Anmäl
2014-09-22 10:01 #1 av: obstitant

Jag känner att mänskligheten verkligen har förts framåt av denna undersökning i dess vishet. Får idé

Det förvånar mig också att de tappade kilona enbart var fett och muskler, ingen vätska? Brukar det inte rinna ut en del de första dagarna när man går in i ketos, vilket de lär ha gjort? Berodde det på träningen?

Anmäl
2014-09-22 14:12 #2 av: [tick]

Gissningsvis den vanliga felöversättningen/tolkningen av "lean mass" till muskelmassa. Lean mass är ju egentligen fettfri massa och inkluderar allting som inte är fett, tex vatten.

Anmäl
2014-09-22 14:55 #3 av: maxiq

Jag förstår inte hur man kan tappa 2,5 kilo muskler om man promenerar 8 timmar om dagen. Märkligt...

________________________________________
"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Anmäl
2014-09-22 15:47 #4 av: citro

Om det dagliga intaget endast var 360 kalorier och i flytande form så borde

väl tidigare maginnehåll som man förmodar kommit ut på 4 dagar också

påverka viktresultatet?

Anmäl
2014-09-22 16:59 #5 av: bustas

På 360 kalorier om dagen kan man ju tappa förståndet också och förståndet väger ju som bekant tungt. Med det i beaktande hade alldeles säkert  de som höll i studien levt på just 360 kalorier i flera år.

Anmäl
2014-09-24 23:39 #6 av: Zepp

Hm.. sannerligen intressant.. dvs om man svälter går man ner i vikt!

Nu vore det snarare intressant med de hälsomässiga konsekvenserna av att förneka kroppen näring på lite längre sikt.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-09-25 22:43 #7 av: Adur

Årets IG-Nobelpris gick tydligen till någon som forskat på bananskals halkfaktor. Det känns faktiskt mer meningsfullt än detta.

Anmäl
2014-09-26 01:09 #8 av: maxiq

Ja det är ju bättre att ha det halt och glatt...

Ingen som har kommit på vad "sötade kolhydrater" är? Oberörd

________________________________________
"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.