Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Boktips

Kanske läsvärd (Insulin - den felande länken)

2014-09-21 11:59 #0 av: peoy

https://www.elib.se/ebook_detail.asp?id_type=ISBN&id=9175175894

Denna bok kopplar på ett unikt sätt ihop insulinets betydelse för kroppens styrning av den energi, som vi tillför via maten, och dess mångbottnade effekter på cellernas kommunikationssystem. Många pusselbitar finns redan, men hur ser det färdiga pusslet ut?
Läs den spännande berättelsen om hur vi tänker oss att diabetes typ 2, hjärtinfarkt och benskörhet kan ha ett och samma ursprung!
Läs om hur diabetiker typ 2, kan omvandla sin sjukdom till diabetes typ 0!
Läs om hur glukosintolerans med höga insulinvärden orsakar kärlinflammation!
Läs om varför statinbehandling av kolesterol skadar kroppen!
Läs om hur hormoner kan stänga in kroppens energireserver i fettet, signalera svält och störa viktkontrollen!

"Jag är helt övertygad om att den här boken kommer att bli ett standardverk för alla oss LCHF:are  som inte bara nöjer oss med att göra rätt utan oxå vill veta varför! Det är den bästa LCHF-inriktade bok jag läst hittills. Alla läkare borde ha ett eget ex av denna bok!"
Thomas Jansson, civilingenjör

"Boken är intressant för alla läkare som i sin yrkesverksamhet har anledning att påverka vällevnadssjukdomar. Den ger ett nytt och spännande sätt att tänka som är intressant för alla hälsointresserade människor."
Marie Lutherkort, med dr, spec i gynekologi och obstetrik

"Välskrevet faktabok som alla som jobbar med diabetes borde läsa och använda som uppslagsbok.Din bok ger mig forhoppning om att vi skall få en bättre diabetesvård än den traditionella!"
Flemming Hansborg Hansen, Speciallaeger i Almen Medicin, Köpenhamn

"Jag tycker det vore bra om boken även kom med en liten handledning för studiecirklar. Jag har själv deltagit i några studiecirklar via Storstockholms diabetesförening och jag är övertygad om att såväl vi som har DII som även de inom vården skulle behöva läsa din bok."
Peter Goldmann, tidigare tekniker och fo/inj, KI

Anmäl
2014-09-21 13:25 #1 av: Zepp

Här är ett föredrag om kolesterol och litta annat.. som oxå är väl värd att spendera de 1,5 timmar det tar att titta!

Berör framförallt insulinets roll i det hela!

http://www.youtube.com/watch?v=fuj6nxCDBZ0

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.