Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Grok ostchips

2014-08-28 22:42 #0 av: [MikaelaR]

Jag äter inte enligt Lchf men jag käkar grok ostchips ibland och dem är verkligen goda. Finns det något liknande chipsaktigt som man köpa någonstans? var isåfall?

Anmäl
2014-09-03 21:24 #1 av: bjornen66

Grok ostchips är väldigt beroende framkallande de är så himla goa unnar dem bara vid speciella tillfälle

Anmäl
2014-09-03 23:05 #2 av: [MikaelaR]

Jag blev mätt på en halv påse.. Blir inte det på samma sätt av  "riktiga" ostbågar

Anmäl
2014-09-04 22:17 #3 av: Minorca

Jag brukar ta ca 6 skivor av Kvibille cheddar på bakplåtspapper på en glastallrik i 2 minuter i mikron det blir som ett stort ostchips, som kan bryta bitar eller jag brukar ha den som botten på en räkmacka. Blir den kladdig är det för lite tid och blir den lite brun för långtid i mikron.

Anmäl
2014-09-05 08:50 #4 av: [MikaelaR]

Har ingen Mikro men borde funka ännu bättre i ugn?

Anmäl
2014-09-05 10:09 #5 av: Lilltilda

Fungerar hur bra som helst att göra ostchips i ugnen. Valfri hårdost i skivor eller små högar av riven ost på bakplåtspapper. 
En höjdare är att göra chips på västerbottensost, men vill man krydda och smaksätta själv är en mildare ost bättre. Holländsk juledamer upptäckte jag var grymt gott att göra chips av. Jag la skivor på bakplåtspapper och kryddade med paprikapulver och så in i ugnen på relativt låg värme tills osten bubblat klart och fått rätt färg och konsistens. 
De feta ostsorterna blir lite kladdigare än de lite magrare. 
Ostchips fungerar perfekt till tacos, att dippa i goda såser eller att lägga div pålägg på

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.