Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Livsfarlig professor

2014-07-30 07:39 #0 av: Anders-S


Lena Hulthén, professor i klinisk näringslära vid Sahlgrenska akademin i Göteborg: " Vi äter redan dubbelt så mycket salt som vi borde. Så undvik det i värmen, säger Lena Hulthén."

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article192904...

Undvik det i värmen????

Själv använder jag grovkornigt medelhavssalt UTAN klumpförebyggande medel. Tar lite extra när det är varmt eftersom jag äter riktig mat istället för livsmedelsindustrins produkter.

Anmäl
2014-07-30 07:47 #1 av: KarinJ46

Jag som trodde att vi behövde mer salt än vanligt när det är så här varmt och vi kissar/svettas ut en massa salt och mineraler?

Anmäl
2014-07-30 19:51 #2 av: smurfis

En del säger ju som sagt tvärtom.... Skrattar

Anmäl
2014-08-04 11:56 #3 av: Anders-S

Livsfarlig desinformation framförs som fakta i media skriver Björn Hammarskjöld

http://www.kostdemokrati.se/bjorn/2014/08/03/saltbrist-ar-dodligt/

Anmäl
2014-08-04 12:07 #4 av: Perkele

Aftonbladet har ju bara nyheten för att generera klick och inkomster. Hur man kan ta någonting som AB skriver som seriöst förstår jag inte.

Anmäl
2014-08-05 07:20 #5 av: SpurtAnne

Tyvärr är det ju många som gör det...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.