Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Yogi te Chai sweet

2014-07-20 11:27 #0 av: annamanna

Jag är otroligt förtjust i Chai sweet te. Kryddig och smakrik. Min undran är om jag törs lita på att den är sockerfri! Läser man ingredienserna så står det :

Chai Sweet

Aromatisk, söt och kryddig. Detta utsökta, koffeinfria Chaite kombinerar sötman från anis, lakrits och fänkål med den tydliga, jordiga smaken av kanel, ingefära och nejlika.

Innehåll: anisfrö*, fänkål*, lakritisrot*, kardemumma*, svartpeppar*, kanel*, ingefära*, kryddnejlika*.

Vad säger ni?

 


Anmäl
2014-07-20 11:33 #1 av: tlover

När jag gör örtte på fänkål el anis brukar jag själv inte behöva söta, lakritsrot är också sött i sig själv och både kardemumma och kanel kan ge illusionen av extra sötma (eftersom det oftast används i söta bakverk).

Är du fortfarande osäker kan du ju kontakta dom som säljer örteet eller företaget som gör det.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2014-07-20 11:37 #2 av: [Yllhilda]

Jag säger som tlover. Jag tror inte det är för bra för att vara sant. Glad

¨* Den som gapar efter galen fågel ser inte skogen för alla ben *¨
Medarbetare på virkning och gravid ifokus.

Anmäl
2014-07-20 12:17 #3 av: Mooniq

jag har även hackad lakritsrot och den innehåller rätt mycket kolhydrater men ser man till vikten man använder i en tekopp så är det väldigt lite. Lakrits, fänkål och anis är lite söta i sig själv.. 

jag har beställt fänkålsfrön på borgeby kryddgård då dessa oxå är vattendrivande och gör te/ iste . blir jättegod dryck och min kropp samlar inte heller extravatten längre.. Sol

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2014-07-20 12:26 #4 av: annamanna

Förutom att just detta te är så gott är det vätskedrivande vilket jag uppskattar också. Jag binder lätt vätska och känner mig då som "barbamamma".  Jag ska testa att göra eget te på fänkålsfrön också. 

Anmäl
2014-07-20 12:57 #5 av: crikarlshamn

För kuriosa, kontemporär och historik definition om detta ört te samt inspiration:

http://en.wikipedia.org/wiki/Masala_chai

Masala Chai.JPG 

Anmäl
2014-07-20 14:13 #6 av: annamanna

#5 Tack, väldigt intressant läsning på Wikipedia.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.