Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Vi som har mag/tarm-besvär

Mega förstoppning efter tramadol

2014-07-10 18:47 #0 av: amstaff86

Gud nu har man drabbas av megaförstoppning:(
Brukat alltid ta oxytarm(Magnesiumhydroxid) 900mg till 1500mg per dag beroende hur förstoppad jag är.

Funkat jätte bra men i måndags sövdes jag och då stannade magen til pga av narkosenl och igår när jag fick tramadol på sjukhuset (100mg). Så ni kan ju tänka er att min mage är svullen,gasig,ont,ont i ryggen,

Jag vågar inte riktigt ta mina oxytarm just nu för jag vet inte hur länge tramadol sitter kvar i kroppen eller om dom kan påverka varandra.
Tog dom halv 9 igår morse.

Har försökt med katrinplommonjucie ,fiberflingor, motion,kokosfett men nja vet att min mage bara svarar på magnesiumhydroxid så hm sitter i en dålig sits just nu^^

Vad tror ni ?

Anmäl
2014-07-10 22:31 #1 av: nyttiga_jag

0,5 dl linfrön eller psylliumfrön uppblandat med vatten och gärna nån saft som smak. Får definitivt igång den hårdaste av hårda magar över natten! Annars raka vägen till akten!

Anmäl
2014-07-10 23:39 #2 av: Aleya

Kanske tar några dagar. men drick en tsk olivolja i två eller tre dagar. Du lär få tarmen smörjd.

Ring annars 1177 och fråga.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2014-07-11 07:27 #3 av: Karin H

Testa Microlax!

Anmäl
2014-07-11 08:07 #4 av: OlgaMaria

Drick vatten med äppelcidervinäger. Du kan fortsätta så tills du går på toa. Funkar på svåra förstoppningar. Drick flera små glas med 1 msk äcv i, tills det släppt.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2014-07-11 08:11 #5 av: OlgaMaria

Du kan också dra lätt med fingret i en stor cirkelrörelse på magen, medurs. Det stimulerar tarmrörelserna. Massage talar man om, men jag upplever att det fungerar bäst när man gör det otroligt lätt med bara ett finger mot huden. Blir en väldigt svag retning och man kan känna att tarmarna svarar på det. 

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2014-07-11 09:18 #6 av: Fredrica

Tramadol har en halveringstid på 6 timmar dvs då har halva dosen lämnat kroppen. Man brukar räkna med att efter fem halveringstider är läkemedlet ute ur kroppen helt - i detta fall alltså 30 timmar. Du kan nog lugnt ta ditt magnesium för det finns inget skrivet om kända interaktioner mellan Tramadol och magnesium.

Hälsningar Fredrica, leg sjuksköterska 

Anmäl
2014-07-11 13:20 #7 av: hemul

Varför inte ringa sjukhuset och fråga om du kan ta oxytarm? De borde ju veta och borde också vara behjälpliga med råd efter op.


Anmäl
2014-07-11 16:58 #8 av: Huygens

En halv rå lök kan hjälpa.


Anmäl
2014-07-12 15:25 #9 av: amstaff86

Det är inga läkare som känner till oxytarm. Men frågade en läkare idag då jag fick citodon på sjukhuset.
Att det finns inget som säger att starka smärtstillande skulle påverka magnesium eller tvärtom.

Fick movicol men tycker inte det ger effekt. Har dock testat att ta movicol och mina oxytarm 1 gång. Dundereffekt:p.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.