Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

grynig kokoscreme?

2014-07-08 16:52 #0 av: MatVeronica

Jag köpte kokoscreme. Det stod att det var samma som kokosmjölk fast utan vätska. Man skulle bara lösa upp det i hett vatten så skulle det bli kokosmjölk.

Jag gjorde en fiskrätt där det skulle vara kokosmjölk så jag blandade ut kokoscremen men hur än jag vispade så är den alldeles grynig.  Inte klumpar i. Inget som syns alls, den ser slät ut när man vispar men i munnen blir det alldeles "sandigt" Som små sandkorn. Inte gott.

Jag tänkte att det var ngt fel på just den förpackningen och köpte en ny och gjorde en ny sås - som blev precis likadan!

Går det inte att få kokoscreme att bli SLÄT kokosmjölk?

Någon som vet?

Anmäl
2014-07-08 18:48 #1 av: Sindri

Vilket märke?

Anmäl
2014-07-08 19:23 #2 av: MatVeronica

biona organic

coconut creamed

står det..

Anmäl
2014-07-08 20:08 #3 av: [Annamaja27]

jag har köpt den och det blev grynigt.

Anmäl
2014-07-09 06:05 #4 av: Tripod

Kokoscreme? 

Har aldrig hört talas om det. Jag använder kokosgrädde. Det står "Savoy coconut creame" på burken. Men det är inget att blanda ut. I de första burkarna jag köpte var innehållet fullkomligt separerat. En hård klump, och sedan vatten. Jag trodde det var så det skulle vara och att det ordnade sig i grytan. Men rätt vad det var så var nästa batch helt annorlunda. Krämig och fin. Och även resultatet i den färdiga grytan blev bättre.

Men det kanske är en helt annan produkt?

Anmäl
2014-07-09 08:52 #5 av: MatVeronica

#4 ja kokoscreme är kokosmjölk där vätskan tagits bort. Det är bara en hård kaka i en förpackning. Ser ut som en fast tvål, ingen vätska alls. Enligt fp jag köpte skulle den blandas med 4 dl hett vatten för att bli kokosmjölk av.

Anmäl
2014-08-26 10:00 #6 av: Tripod

Fast "kokoscreme"  och "coconut creame" låter ju förvillande lika. Min Coconut creame kallas kokosgrädde på prislappen på hyllkanten. Och ska alltså inte blandas ut.

Teorin är att de första burkarna jag köpte kom från en frostskadad batch. Att några pallar stått för länge på en lastkaj på vintern, t ex. Men det problemet har inte dykt upp igen.

Anmäl
2014-08-28 11:54 #7 av: CasaRamon

Men varför köpa kokoskräm (kokosgrädde) och blanda upp med vatten, när man kan köpa kokosmjölk, färdig, som ju dessutom är billigare? Jag har alltid bägge produkterna hemma beroende vad jag ska laga för mat.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.