Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Abbas 5-minuters sill

2014-07-06 21:47 #0 av: diggafett

5-minuterssillen är en smidig produkt att använda men dessvärre simmar den här sillen i sockerlag precis som de flesta andra av Abbas sillar - och precis som de flesta övriga svenska sillproducenters sillar för den delen.

Det jag nu sitter och funderar på är om man kan få något användbart av den här produkten genom att skölja sillen och låta den rinna av. Det mesta sockret finns säkert i lagen, men vad ska man tro om sockerinnehåll i avsköljda filéer? Någon som har tankar/input?

Anmäl
2014-07-07 08:56 #1 av: jiim

Det finns sillfileer som inte simmar I socker. Varför inte köpa det? Tror de flesta butiker har det :) I alla fall de jag handlar i.

Anmäl
2014-07-08 08:47 #2 av: Karin H

jiim,vilka sorter! Har letat...

Anmäl
2014-07-08 09:07 #3 av: jiim

Om vi nu redan är inne på ABBAs sortiment, så kan vi ju ta deras:

http://www.abba.se/produkter/sill/ovrig_sill/_abba_steksill_/

Sen är frusna sillfileer väldigt billiga, runt 50kr/kg. Brukar kallas strömming.

Lycka till! :)

Anmäl
2014-07-08 10:08 #4 av: Ary

http://www.abba.se/produkter/sill/ovrig_sill/abba_inlaggningssill/

Finns i fisk-kylavd, finns eldorado eller ngt annat märke lite billigare i vissa affärer.

Anmäl
2014-07-09 19:07 #5 av: hemul

Eller gå till en butik med välsortera fiskdisk och köp riktig salt sill och vattna ur själv. Mycket godare. Brukar finnas både hel och filéer för den late.


Anmäl
2014-07-13 11:40 #6 av: diggafett

Tackar för synpunkterna. Jag ser att jag läste för slarvigt på varudeklarationen. Det står ju faktiskt att det är 24 gram socker per 100 gram utan lag, dvs. sockret har gått in i filéerna i sig. Så den mängden lär inte gå att skölja bort. Bara att titta på andra alternativ alltså.

Anmäl
2014-07-13 22:34 #7 av: hemul

Jösses, den sillen var färdiginlagd liksom!

Är det de de menar med 5-minuterssill kanske? Behöver man bara pluppa ner den i lagen för syns skull så är det klart sen?


Anmäl
2014-07-13 22:36 #8 av: hemul

Ja jävlar... Och de har kokat den också. Vad de hittar på. Förskräckt

Abbas 5-minuterssill är en färdig inläggningssill som du kryddar själv. Vi har fiskat, rensat, fileat och kokat lag. Sedan överlämnar vi det roliga till dig. Bara att blanda med de grönsaker och kryddor du gillar bäst och häll sedan på lagen.
http://www.abba.se/produkter/sill/ovrig_sill/abba_5-minuterssill/


Anmäl
2014-07-13 22:37 #9 av: hemul

Nämen nu lästa jag fel.  Tyckte det stod kokat i lag. Det var ju tur det då ivf. Skrattar


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.