Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Ögonflimmer, med efterföljande huvudvärk vid höger

2014-07-04 10:48 #0 av: Docklisa

Fick för nån timme sedan ett vitt flimmer för ögonen, såg knappast något. Har haft det vid två tillfällen innan. Den första gången var det akut kaliumbrist andra gången hade de ingen aning. Så jag tänker att jag kollar här.  När flimret efter 20 minuter började avta något började jag känna av ett tryck vid skärpunkten höger öga och höger tinning. Det övergick sedan till en molande huvudvärk som sakta har ökat i styrka. Sedan blev ett akut toabesök nödvändigt följt av ett kraftigt illamående. Flimret och illamåendet har blivit lindrigare. Huvudvärken (som  bara är lokalt på just den punkten) är konstant. Vill inte gärna åka till akuten eftersom kötiden är minimum 6 timmar men många får vänta upp till 12 timmar. Folk som kommer in med andningssvårigheter och ont vid hjärttrakten får även de vänta hutlöst länge  och dödsfall på grund av kötiden är inte helt ovanligt, så den akuten är inget man gärna går till :/  Däremot skulle jag gärna höra om andra har/har haft samma känningar och vad de erfarit att det berott på.                                                                                  


Anmäl
2014-07-04 10:52 #1 av: Candela

Är inte 6 timmars kötid bättre än att eventuellt råka ut för något allvarligt?

Anmäl
2014-07-04 10:54 #2 av: Halvdansken

Det är ju en klassisk beskrivning av migrän. Obehagligt, men ofarligt. Sådär har jag haft det i 35 år, ca 6 gånger per år. Be din läkare om migränpiller, det finns lite olika. Själv använder jag maxalt.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2014-07-04 10:57 #3 av: Halvdansken

Det kan utlösas av olika saker. Jag får det av ljus. Skarp, plötsligt uppdykande ljus, så vet jag att migränen kommer om en timme.

Det kan också vara mat, vin, stress, mens osv.  

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2014-07-04 11:15 #4 av: Maria

Håller med om att det låter som ett klassiskt migränanfall med aura innan.

/Maria

 

Anmäl
2014-07-04 11:23 #5 av: Fredrica


Det är av din beskrivning troligt att det rör sig om migrän, precis som övriga kommentatorer tror. Det finns ett sällsynt tillstånd som heter näthinneavlossning, men dina symptom stämmer inte riktigt med det. Om du ändå vill försäkra dig om att du inte råkat ut för något allvarligt men tycker akuten har för lång väntetid - varför inte gå in till närmsta optiker?! De ser direkt om det handlar om själva ögat och kan säkert också remittera dig vidare om de har minsta misstanke om att det är något neurologiskt.

Lycka till!

Fredrica, leg sjuksköterska

Anmäl
2014-07-04 11:34 #6 av: Lisabet

Jag får flimmer ibland, och har kommit på att det löser sig oftast om jag tar en halv tsk salt och dricker vatten. Jag använder seltin för det innerhåller kalium.

Brukar gå över inom en halvtimme, om jag inte väntar för länge, ska helst tas direkt vid första känning.

Anmäl
2014-07-04 14:32 #7 av: Tjeja

Jag tycker det låter ungefär som Hortons huvudvärk, en sorts migrän som är jobbig men ofarlig och som alltid sätter sig intill ena eller andra ögat.

Googla och läs lite om Hortons huvudvärk får du se! 

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2014-07-04 19:09 #8 av: Zepp

Migrän!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.