Annons:
Etikettallt-om-lågkolhydratkost
Läst 2384 ggr
Marie110
2014-07-04 08:13

Stevia och sukrin - 100% kolhydrater???

Blev så konfunderad när jag skulle handla igår och tittade på innehållsförteckning på Stevia och Sukrin. 100% kolhydrater!!! Hur hänger det ihop, det är ju kolhydrater som ska undvikas??? Om jag tex vill göra en dessert enligt LCHF så är det ju dessa produkter som rekommenderas att användas… Någon som kan förklara???

Annons:
Veda
2014-07-04 08:21
#1

Prova och sök i forumet, det är förklarat tidigare vid flera tillfällen.

dufva
2014-07-04 09:16
#2

Stevia är ju en bladväxt och består till 15-20% av kolhydrater

När man "raffinerar" den och förvandlar den till ett sötningsmedel blir andelen kolhydrater nära 100% men när vi tittat till vilket intag som behövs blir det nästan inga kolhydrater eller kalorier heller för den delen att tala om

100 gram innehåller 1500kcal men hur mycket stevia använder vi?

Jo, kanske delar av ett kryddmått att jämföra med mängden socker som hade behövts för att uppnå samma sötsmak som kanske hade varit ett par dl.

Sindri
2014-07-04 15:52
#3

Och sukrinets kolhydrater kan vi på nåt märkligt sätt inte ta upp. Var inte orolig - det funkar.

AndersAA
2014-07-05 07:35
#4

Sen är det inte alla som rekommenderar dessa konstgjorda sötningsmedel… För det första är deras nyttighet omdiskuterad och för det andra så kan de trigga igång sötsuget hos den som är sockerberoende och försöker vänja sig av med det.

Upp till toppen
Annons: