Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Stevia och sukrin - 100% kolhydrater???

2014-07-04 08:13 #0 av: Marie110

Blev så konfunderad när jag skulle handla igår och tittade på innehållsförteckning på Stevia och Sukrin. 100% kolhydrater!!! Hur hänger det ihop, det är ju kolhydrater som ska undvikas??? Om jag tex vill göra en dessert enligt LCHF så är det ju dessa produkter som rekommenderas att användas... Någon som kan förklara???  

Anmäl
2014-07-04 08:21 #1 av: Veda

Prova och sök i forumet, det är förklarat tidigare vid flera tillfällen.  

Anmäl
2014-07-04 09:16 #2 av: dufva

Stevia är ju en bladväxt och består till 15-20% av kolhydrater

När man "raffinerar" den och förvandlar den till ett sötningsmedel blir andelen kolhydrater nära 100% men när vi tittat till vilket intag som behövs blir det nästan inga kolhydrater eller kalorier heller för den delen att tala om

100 gram innehåller 1500kcal men hur mycket stevia använder vi?

Jo, kanske delar av ett kryddmått att jämföra med mängden socker som hade behövts för att uppnå samma sötsmak som kanske hade varit ett par dl.

Anmäl
2014-07-04 15:52 #3 av: Sindri

Och sukrinets kolhydrater kan vi på nåt märkligt sätt inte ta upp. Var inte orolig - det funkar.

Anmäl
2014-07-05 07:35 #4 av: AndersAA

Sen är det inte alla som rekommenderar dessa konstgjorda sötningsmedel...
För det första är deras nyttighet omdiskuterad och för det andra så kan de trigga igång sötsuget hos den som är sockerberoende och försöker vänja sig av med det.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.