Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Frukt

2014-06-13 11:23 #0 av: AnnikaIII

Ni som ev. äter nån frukt....väljer ni någon särskild frukt och hur ofta äter ni det, en om dan...en i månaden..?
Ha en bra dag...Sol

Anmäl
2014-06-13 11:29 #1 av: OlgaMaria

Jag försöker dricka en eko citron om dagen. Sen händer det att jag har mango/jordgubbar (eller bär) i mina smoothies (1-2 gånger i veckan). Ibland äter jag massa vattenmelon för det är det bästa jag vet. :)

Citronen dricker jag för att det är bra. Det övriga för att det är gott.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2014-06-13 11:49 #2 av: Lilltilda

Jag åt ingen frukt under viktminskningstiden. Nu när jag bara upprätthåller min vikt äter jag en frukt kanske 2-3 ggr/vecka, oftast äpplen. 
Jag undviker frukt som jag tycker smakar allt för sött som tex vindruvor, honungsmelon och bananer. Äter gärna syrlig frukt. Har inte kollat kolhydratsinnehållet i dem. Jag äter dem för att de är goda. 
Jordgubbar äter jag under säsong. Kanske 2 liter/vecka. 

Anmäl
2014-06-13 12:34 #3 av: Malinhell

Jag är fortfarandei viktminskningsfas men äter bär ca 1 gång varannan vecka eller om jag är sjuk. Men svårt att låta bli  så här års då alla goa gubbar kommer fram :)

Anmäl
2014-06-13 12:45 #4 av: Siggebus

Jag säger som Lilltilda - under viktminskningen åt jag ingen frukt alls.
Nu gör jag det ibland när jag känner för det. Men det blir verkligen bara ibland - inte varje vecka. Det kan bli någon apelsin eller satsumas eller ett äpple.
Jag äter det inte för att jag tror det är nyttigt eller nåt utan för att det är gott. Köpte 4 satsumas förra veckan som jag kanske åt en om dagen tills de var slut. Inga stora mängder alltså Glad

Anmäl
2014-06-13 12:55 #5 av: thessanh

Frukt efter säsong, dvs äpplen, plommon, körsbär och jordgubbar direkt från trädgården och hallon från skogen.

Hallonen fryser jag även in så det räcker till nästa år och jag äter hallon och grädde 2-3 gånger i veckan övriga året

Anmäl
2014-06-13 13:35 #6 av: SpurtAnne

Vattenmelon och blodgrape men välidigt sällan och mest för att det är gott.

Anmäl
2014-06-13 13:40 #7 av: AnnikaIII

Tack ska ni ha, nu har jag nån sorts riktlinje att gå efter....det kan bli lite kluvet ibland och jag förstår att det borde inte bli så mycket som en apelsinklyfta ens för min del, viktminskning önskas nämligen, men som ni skriver flera utav er, bara för att det är så gott...
Nu har jag lite att fundera på....tack igen. Blomma

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.