Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Jag behöver måltidstips

Mejerifria rätter, recept?

2014-06-10 18:19 #0 av: Ary

Fantasin räcker inte till alla gånger. Efterlyser recept utan mjölkprodukter. Jag hör till kategorin som äter smör men tänkte utesluta annan mejeri ett tag för att se om jag kan börja gå ner igen.

Här är lite av det jag kommer på för stunden: Tomatbaserade såser, kött och bea kanske med grillade grönsaker, räkor med eller utan sallad med hemgjord majonnäs, tonfiskröra med ägg och hemgort majjo, grytor på kokosmjölk, tomat och lökröra med stekta ägg, ägg och bacon, mackor på lchf bröd 

Anmäl
2014-06-11 02:33 #1 av: hemul

Uteslöt du mejeri när du gick ner förut? Om inte, varför skulle det vara problemet nu? Har du muterat? Lipar


Anmäl
2014-06-11 11:37 #2 av: Ary

Hehe jo en period förra året uteslöt jag mejeri och då gick jag ner ganska bra. Det jag vill åt nu är suget som iofs lags sig nästan sedan fusket förra veckan. Vill bara inte att det kommer tillbaka. Sedan har pollenallergin besvärat mig lite, ska testa om den blir bättre.

Ska testa om jag får sug av jordnötssås det har jag fått innan men kanske det går när jag är mejerifri.....

Anmäl
2014-06-11 15:36 #3 av: Junib

Jag äter mejerifritt och tycker det är gott och framförallt enkelt med wok, bara att ta det man har hemma. Lite hackad kyckling, bacon, lök/purjo/vitlök, broccoli, blomkål, bambuskott, paprika, svamp ja lite vad man vill och har hemma. Kokosgrädde kan man ju ha i också om man vill ha sås, med olika kryddningar

Anmäl
2014-06-11 15:51 #4 av: [majatengdelius]

Tål du nötter?
Jag har ganska nyligen dragit ner på mejerivarorna och köper istället för vanlig mjölk mandel- eller hasselmjölk. Man kan ju inte ta så kopiösa mängder, såklart, då sticker ju kolhydratsintaget iväg ganska rejält (beroende på vad man jämför med, då...)
Havremjölk finns ju också, och rismjölk. Men mjölken som är baserad på nötter är kanske lite vänligare mot LCHF-are.

Prova! Kanske är det något du fastnar för.

Tänkte du på yoghurt så rekommenderar jag soyghurt. Finns i naturell, jordgubb, blåbär och vanilj, kanske också någon mer smak. Prova dig fram! :)

Anmäl
2014-06-11 19:10 #5 av: Ary

#3 Tack, ska försöka woka mer.

#4 Tack men jag försöker att inte ersätta med produkter som liknar mejeri, utan söker mer recept som inte hade mjölk/mejeri i till att börja med. Många av produkterna springer verkligen iväg i kolisar och jag försöker hålla mig till under 20....

Anmäl
2014-06-11 22:38 #6 av: Junib

Avokado kan man göra ganska mycket med också. Jag brukar mixa avokado med hallon och lite vätska till en yoghurt till frukost, kvällsmål eller om jag behöver äta mellanmål. Och guacamole/mosad avokado är gott till mycket :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.