Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker

Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på efterrätter och sötsaker

smulpaj till bär?

2014-05-30 17:48 #0 av: MjauMu

Har någon ett bra recept på en smulpaj som passar till blåbärspaj? Det gör inget om det är en del kolhydrater i men det är till en som inte tål gluten så vetemjöl går inte.

Anmäl
2014-05-30 18:59 #1 av: Zepp

Finns det så finns det här?


http://mariannslchf.se/

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-05-30 21:10 #2 av: hemul

Man kan nästan alltid byta ut vetemjöl mot rismjöl. Har bakat helt OK formbröd på rismjöl, ägg, vatten och bakpulver till en som inte tål några vanliga spannmål och inte jäst heller. Smulpaj har jag tock inte testat med rismjöl, men om jag gjorde det skulle jag nog ta finhackad/mald mandel, smör och rismjöl för att få det mera deglikt än det blir på bara mandel/nötter. Är kolisarna inte ett problem - mer rismjöl. Är de det - mindre.


Anmäl
2014-05-31 00:20 #3 av: Praefatio

Ej LCHF men glutenfritt: 100 gr kallt smör, 2 msk socker och 2 dl glutenfri mjölmix. Nyp ihop. Viktigt att smöret är kallt så att mjölet kapslar in fettmolekylerna, om det är varmt/mjukt så blir degen bara till smörig gröt på bären. Blanda bären men någon msk potatismjöl för en fast och fin fyllning, den blir vattnig utan.

Anmäl
2014-05-31 16:29 #4 av: spirit

100-150 g smält smör

1 dL vatten

3-4 dL havregryn

½ dL socker om man vill

Blanda ihop i kastrullen där du smälte smöret till en lagom lös deg

Lägg bär/rabarber i botten på en form, strö över en matsked potatismjöl och, om bären är mycket sura, ½ msk socker.

Klicka degen över bären och in i ugnen 175ºC tills lagom färg.

Vaniljsås här:

http://kostkunskap.blogg.se/2012/january/bjorns-vaniljsas.html 



Anmäl
2014-05-31 17:28 #5 av: MjauMu

Tack för alla tips.

#4 Men den länken funkade inte

Anmäl
2014-05-31 18:43 #6 av: Praefatio

Glöm inte att havregryn måste köpas från glutenfria hyllan, sk Ren Havre, annars blir vi intoleranta sjuka.

Anmäl
2014-06-01 10:36 #7 av: konichiwa

Inget av de här recepten ovanför är LCHF?

Här är ett recept som jag modifierat (bytt ut bake pro) från Annika Rognebys 'Bakglädje med LCHF':

75 gr kallt smör i tärningar

3/4 dl sukrin/steviablandning (ICA sötströ)

1 dl mandelmjöl

½ dl mixad fibrex (mixa dem innan de blandas i annars blir otäcka segtorra bitar i täcket)

½ dl kokosnötsmjöl

lite vanilj

Kör allt i mixer (inte bullit,funkar inte) tills det bildas ärtstora bitar, stoppa mixern genast innan det klumpar ihop sig. Har man ingen mixer får man hacka ihop för hand.

Strö över sötade bär eller frukt och sätt i 200 grader ugn ca 30 min.

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2014-06-01 12:02 #8 av: hemul

"Det gör inget om det är en del kolhydrater i men det är till en som inte tål gluten så vetemjöl går inte."


Anmäl
2014-06-01 14:26 #9 av: MjauMu

#8. Ja det är klart att det är ett plus om det är lchf då skulle även jag kunna äta av den. Men gästerna är inte lchf-frälsta utan "bara" glutenintolleranta.

Anmäl
2014-06-01 22:14 #10 av: hemul

Jag har en kompis som nästan inte tål någonting. Inte kött, bara kyckling och fisk. Det enda fett man kan använda är olivolja. Inte spannmål. Inte tomater, inte potatis, inte citrusfrukter, inte socker o.s.v. o.s.v. Inte jättelätt att improvisera en middag med honom som gäst!


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.