Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter

Hamburgerbröd, frallebröd

2014-05-19 18:32 #0 av: korseett

Hej!
Gammal i gemet med LCHF men bröd är det sällan jag gjort förutom mandelbröd i micron när andan fallit på. Jag har försökt att utröna vilka av bröden som passar till vad men gått bet. Jag har blivit bjuden på ett fralliknande mandelbröd en gång men recept glömde jag att fråga efter, minns inte ens vilken som gjorde det. Behöver också något som passar att ha till hamburgare då jag blivit med storfamilj sådär huxflux och lite grillande ute i naturen vore på sin plats och enkelt att kunna äta och ta med.
Så lite hjälp önskar jag mig nu i vad som passar till vad.

Anmäl
2014-05-19 21:04 #1 av: Sasao

Jag använder sesambröd från lchfrecept.com som hamburgerbröd, det fungerar bra tycker jag.

Anmäl
2014-05-20 07:28 #2 av: korseett

Tack så mycket Sasao!

Anmäl
2014-05-20 10:22 #3 av: Lilltilda

Jag vet att vissa använder Oopsies och tycker att de fungerar. Kesobrödet från bloggen 56kilo brukar jag göra en variant av och forma till frallor
Det finns även olika recept på pofiberfrallor på nätet och i 56-kilobloggen och dessa går också jättebra att använda. 
Lchf-brödens problem är väl att de är mättande och kompakta och långt ifrån fluffiga som normala hamburgerbröd. Kanske vill storfamiljen hellre äta hamburgare utan bröd ihop med grönsaker? 

Anmäl
2014-05-20 10:34 #4 av: ashe

Jag tar stora salladsblad, som en tortilla ungefär.

Gärna lite krispigare sallad.

Anmäl
2014-05-20 10:46 #5 av: korseett

Tack Lilltilda och ashe!
Nej tyvärr så är resten av familjen inbitna spannmålsälskare men jag gör mitt till att försöka hålla det på en lägre nivå. Barnen bor här inte alltid heller så jag gör inga stora förändringar på den fronten. Stora salladsblad funkar inte i matsäck, iaf inte för mig. Hålla i grillat utanannat än papper är töligt rent ut sagt och inte blir jag mätt heller. Därför tanken att ha något för mig vid dessa tillfällen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.