Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept att laga hemma

Kött-hittepå

2014-05-19 10:12 #0 av: peoy

Ännu en variant av hittepået.. verkar fungera med valfri "protein-fyllning" (ursprunget är receptet på falukorvs-hittepå som jag skrev ihop för några veckor sen)

Tog det jag råkade ha hemma av som behövde tillagas, funkar helt säkert i andra mängder också.. Gjorde två omgångar (8 portioner) med några dagar mellan (hade stora förpackningar av fläskkarré och baconsnitt) när jag ändå höll på..

4 portioner (8 smurfportioner):
3 röda paprikor (560g)
1 grön paprika (180g)
1 gul paprika (145g)
en halv purjolök (320g)

fyllning:
1,4kg kött
850g bacon
smör
salt

sås/vätska/buljong att koka i:
en burk (200g) philadelphia
en burk (2 dl) creme fraiche
1,5 dl grädde

gratinering (eller vad det heter), ovanpålager:
1,5 stora tomater (230g)
280g ost (Svecia)
oregano

Starta ugnen på 175 grader

1. Hacka paprikan i småbitar och lägg i botten på ugnsformen.
2. Skär purjolöken i småbitar och lägg på paprikan i formen.
3. Skiva, salta och stek köttet och baconet i smör, dela till småkuber när det är stekt och har fått vila lite.
4. Lägg det i ett lager ovanpå purjolöken och häll över allt vatten/fett från stekpoannan.
5. Blanda ihop philadelphia, creme fraiche och grädde och häll över allt i formen.

He in i ugnen i ca 30 minuter.

6. Skiva tomaterna och sprid ut dom i ett lager i formen.
7. Riv osten och lägg över tomaterna
8. Krydda med valfri grön krydda (oregano tog jag igen)

He in i ugnen i ca 15 minuter.

Låt gärna stå svalt över natten så att allt det såsiga drar ihop sig.

Anmäl
2014-05-19 10:13 #1 av: peoy

.. den enda nackdelen med mina hittepå-varianter är att det går åt ett bestick extra när man äter.. såsen/buljonen är det ganska mycket av, och den är så god att den också måste ätas :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.