Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Sporanox

2014-05-13 18:24 #0 av: fiskenihavet

Är det någon som har erfarenheter av läkemedlet Sporanox ifm Candidaproblem?

Anmäl
2014-05-13 19:22 #1 av: Tettan

Jodå, första gången jag använde det blev jag bra på en dag. De följande gångerna tog det några veckor, men bra blev jag. Efter tre år på lchf har jag inte de problemen längre. Jag har även testat en hel hög alternativa metoder vid svampinfektion men sporanox är det enda som hjälpt.

Anmäl
2014-05-13 19:30 #2 av: fiskenihavet

#1 Veligt intressant. När du slutade med medicinen så kom besvären tilbaka? Iom att du tagit medicinen flera gånger, tänkte jag. Er det receptbelaggt? Hur länge kan man ta tabletterna? Många frågor... :)

Anmäl
2014-05-13 19:36 #3 av: Tettan

Nej, de kom inte tillbaka direkt. Det gick kanske några månader emellan. Jag hade ofta svampinfektioner förr. Ja, den är receptbelagd och jag minns faktiskt inte hur länge man tog den. Prata med en läkare, det är nog det bästa. För mej fungerade sporanox, men det är säkert individuellt. Man får pröva sej fram. Lycka till!

Anmäl
2014-05-13 19:51 #4 av: fiskenihavet

#3 Tack.

Anmäl
2014-05-13 20:28 #5 av: fiskenihavet

#3, enda en ting: Vad sa du till din läkare för å få medicinen? Hade du gjort några tester? De flesta läkarna är ju inte så intresserade av candida, det fins ju liksom inte... 

Anmäl
2014-05-14 17:18 #6 av: Tettan

Svamp i underlivet är inget svårt att få läkare att förstå, inte den erfarenhet jag har iallafall. Jag har alltid fått både förståelse och hjälp.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.