Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

snacks till helgen

2014-05-11 21:43 #0 av: [postmortum91]

Igår testade jag de omtalade lchf chokladbollarna. Jag använde dock inte en halv dl stevia eftersom jag anade att det skulle bli alldeles för sött. Först smakade det vedervärdigt, så jag hällde i 300% mer kaffe i, och då blev det bättre. Dock smakade det så långt ifrån vanliga chokladbollar så jag kunde inte ens äta en, det var ingenting för mig.

Nu sitter jag istället och har smält 2 rutor 86% choklad och doppat några hallon i och äter ett par paranötter. 

-Postnatal

Anmäl
2014-05-12 04:54 #1 av: Emma Li

Vad använde du för recept? Jag skulle bli glad om jag lyckades få till något som liknar chokladbollar. Har köpt i Zytomierskas LCHF-butik och tycker att deras variant funkar, men jag har ingen aning om receptet.

Anmäl
2014-05-12 07:44 #2 av: jiim

Har testat dessa
http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=1462
Å de blev supergoda!!

Anmäl
2014-05-12 10:48 #3 av: ashe

Det måste enligt mig, vara minst hälften osaltat smör. Annars urk

Jag har ungefär jiims recept men inget sötningsmedel eller vaniljpulver.

De är svåra att rulla så jag gör en rulle och täcker med cocos och skivar. Ungefär som brysselkex. Garanterat kladdigt och gott tycker jag.

Anmäl
2014-05-12 11:09 #4 av: Allamanda

Var det ketobollar du gjorde? jag tycker de är helt ok, bara de smakar mkt kaffe, jag hittade mitt recept på Lchf Ingenjören! Skämtar

Anmäl
2014-05-12 11:10 #5 av: Allamanda

Ps, jag har inte heller sötningsmedel i ! Tummen upp

Anmäl
2014-05-12 13:31 #6 av: [postmortum91]

#2 Det var det receptet jag gick efter.

-Postnatal

Anmäl
2014-05-12 13:49 #7 av: Emma Li

Varifrån kom den där halva decilitern stevia? I receptet i #2 står det 1-2 msk sukrin och en uppmaning att ta betydligt mindre om man använder stevia. Själv är jag superkänslig för stevians skumma bismak, så jag använder bara sukrin eller helst sukrin gold (den farin-/muskovadoaktiga smaken dämpar den "kalla" smaken som sötningsalkoholer har).

Hur som helst, jag ska nog testa LCHFingenjörens recept. Det är i stort sett samma som i #2, men med tre gånger så mycket kokosrasp. Det känns som rimligare proportioner både smak- och hanteringsmässigt. Orkar man pyssla inbillar jag mig att det skulle bli väldigt gott att doppa LCHFingenjörens ketobollar i smält choklad, innan man rullar dem i kokos. Fast då blir det förstås mer kolhydrater.

http://lchfingenjoren.se/2013/november/ketobollar-ala-highfatfitness.html

Anmäl
2014-05-12 13:54 #8 av: jiim

Jag använde Ica Sötströ. Tog 2msk

Varnar starkt för överätning :) nomnom

Anmäl
2014-05-12 14:23 #9 av: [postmortum91]

#7 Kanske inte var det receptet ändå. hmm konstigt.

-Postnatal

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.