Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF - Problem

Viktuppgång

2014-05-08 20:30 #0 av: Ida78

Hej.

Jag har gått upp 1,5kg den senaste månaden. Allt sedan jag började arbeta mer. Jag är lokalvårdare och städar 11 timmar om dagen just nu och tänkte göra det så länge jag orkar. Men sedan jag tog extrajobbet så har jag gått upp i vikt, tycker jag borde gå ner då jag har ett väldigt rörligt arbete. Förstår ingenting....

Känner mig svullen i kroppen. Vad kan detta bero på?

Denna veckan har matsedeln sett ut så här:

Frukost: äggmjölk,  Lunch: 3 ägg, tomater o gurka, Middag: Kött med bea och mycket grönsaker.

Finns det någon som kan göra mig klokare?

Ida

Anmäl
2014-05-08 20:57 #1 av: Zepp

Man varierar mer än så i vikt från vecka till vecka!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-05-08 21:14 #2 av: Zolunia

Gravid?

Stress?

Träningsvärk? Brukar hända mig efter att jag tränat. Kroppen samlar på sig mer vätska. 

Som ovanstående talare säger, 1.5kg är inte mycket.

Anmäl
2014-05-08 21:18 #3 av: Ida78

Jag vet att 1,5 kg inte är mycket men jag har legat på samma vikt i månader nu så därför tycker jag det är märkligt

Anmäl
2014-05-08 21:45 #4 av: Inkanyezi

Men det är väl ingenting att fundera över.

Däremot lär du ju inte gå ner av att ha ett "mycket rörligt arbete". Ju hårdare man jobbar, ju mer sannolikt är det att man går upp i vikt snarare än ner. Inget fel i det, muskler väger mer än fett, och jobbar man hårt brukar man äta mer (och vice versa, om man äter för lite orkar man inte jobba hårt).

Ställ undan vågen någonstans där du har svårt att hitta den och fokusera på att må bra i stället för att gå ner i vikt, så kommer resten att fixa sig om du ser till att äta ordentligt och nyttig mat. Om du baserar energiintaget på fett, kanske du går ner i vikt. Det beror mest på om du är överviktig.

Om du inte är överviktig lär du inte gå ner, och om du nu är underviktig kommer du sannolikt att öka i vikt om du jobbar mycket i rörligt arbete och äter ordentligt.

Anmäl
2014-05-09 19:29 #5 av: Anneli Carlson

Städa är helt klart tungt. Jag tror du har byggt muskler. ;-) Är du normalviktig så strunta i vågen. Har du övervikt så använd måttband i stället.;-)

Anmäl
2014-05-09 19:29 #6 av: Anneli Carlson

Städa är helt klart tungt. Jag tror du har byggt muskler. ;-) Är du normalviktig så strunta i vågen. Har du övervikt så använd måttband i stället.;-)

Anmäl