Annons:
Etikettmat-recept-på-fågelrätter
Läst 8989 ggr
[frökenF]
2014-05-04 17:09

Kycklingrecept

Hej!

Jag har just gjort min första vecka med LCHF och det känns riktigt bra. Surfat runt här och lärt mig massor, det verkar vara ett gôtt gäng här :)

Nu ligger det kycklingfiléer och väntar på att bli tillagade…några bra tips?

Annons:
Sarah-S
2014-05-04 17:20
#1

Det här är ett av mina absoluta favoritrecept på kycklingfilé

http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=810

I'm only responsible for what I say, not for what you understand

[frökenF]
2014-05-04 17:36
#2

Låter hur gott som helst, den testar vi! 

Tack Sarah-S :)

Ary
2014-05-04 18:31
#3

Kyckling filé, broccoli, blå castello och cf eller grädde uppstekt i panna. Vansinnigt gott tycker jag. 🤪

[frökenF]
2014-05-04 18:48
#4

Låter riktigt gott Ary, testar den nästa gång. Tack :)

citro
2014-05-05 13:39
#5

Lagar ofta detta på kycklingklubba.

1 stor purjolök eller gul lök.

1 påse djupfryst svamp (kantarell eller blandsvamp)

2 dl grädde+ lite svampspad.

4 kycklingklubbor.

Fräs svamp och lök i en klick smör, häll i smord form.

Tillsätt grädde och ev. svampspad.

Krydda kycklingklubborna med salt o peppar,(dom ska inte brynas)

lägg dom överst i formen och pensa på ordentligt

med smält smör på skinnsidan ( då blir skinnet knaprigt).

Stek i mitten av ugnen på 250 grader i 50 minuter.

[frökenF]
2014-05-05 23:49
#6

Tack citro, låte väldigt gott :)

Annons:
Sindri
2014-05-06 08:30
#7

Lime- och kokoskyckling (kokosmjölk av den feta sorten, creamy cocnut).

Koka ihop en sås av kokosmjölk, lite soja (fermenterad, ex-vis kikkoman), vatten, skal av ekologisk lime, ev. 1 msk sherry. Salta, peppra och bryn filéerna (föredrar lårfiléer) runtom i traktörpanna. Häll över saft av limen och sedan såsen. Låt puttra under lock ca 30-35 minuter (alt. i ugn på 175 grader). Gott att slänga i grytan är också bitar av mango och/eller cashewnötter. En Mango chutney smakar bra till.

Kyckling med rosépepparsås är också väldigt gott. Jag bryner filéerna och låter dem steka färdigt i ugn i 175 grader. Såsen gör jag av lite finhackad lök (röd eller gul) som jag bryner ihop med lätt krossad rosépeppar, lite soja, sherry eller vitt vin, grädde och crème fraiche.

Mängden rosépeppar anpassas efter hur stark man vill ha såsen.

peoy
2014-05-07 00:43
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#8

Kycklinghittepå ? :)

Baserad på min falukorvs-hittepå (http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/53544fe0ce12c46d75000a49-falukorvs-hittepa?participating-1) , fast med kyckling istället för korv..

Gjorde den här ikväll inför morgondagens middag (avslutade med tomater, mozzarella och oregano istället för vanlig riven ost + oregano)

[frökenF]
2014-05-07 13:59
#9

Ni är fantastiska, tack sindri och peoy!

Älskar kyckling så nu har jag så jag klarar mig ett tag. 

Tack alla fina ❤️

citro
2014-05-07 14:43
#10

Lagade idag Sarah-S rekommenderade kycklingfilé med omvirad

bacon, det blev bra och trots att filéerna var riktigt tjocka så

blev dom saftiga och goda.

Zolunia
2014-05-07 16:08
#11

Jag är just nu besatt av kycklingfilé med dragon. Jag steker dem i smör i gjutjärnsgryta. Häller i lite vatten, vitlökspulver, salt och en massa torkad dragon. Låter det puttra i 45min. När allt gojsat till sig så häller jag i CF eller grädde! Till detta valfritt tillbehör! Mums! Detta är på spisen och väntar på mig nu. :D

Upp till toppen
Annons: