Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter

Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på fågelrätter

Kycklingrecept

2014-05-04 17:09 #0 av: [frökenF]

Hej!

Jag har just gjort min första vecka med LCHF och det känns riktigt bra. Surfat runt här och lärt mig massor, det verkar vara ett gôtt gäng här :)

Nu ligger det kycklingfiléer och väntar på att bli tillagade...några bra tips? 

Anmäl
2014-05-04 17:20 #1 av: Sarah-S

Det här är ett av mina absoluta favoritrecept på kycklingfilé

http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=810

I'm only responsible for what I say, not for what you understand

Anmäl
2014-05-04 17:36 #2 av: [frökenF]

Låter hur gott som helst, den testar vi! 

Tack Sarah-S :)

Anmäl
2014-05-04 18:31 #3 av: Ary

Kyckling filé, broccoli, blå castello och cf eller grädde uppstekt i panna. Vansinnigt gott tycker jag. Galen

Anmäl
2014-05-04 18:48 #4 av: [frökenF]

Låter riktigt gott Ary, testar den nästa gång. Tack :)

Anmäl
2014-05-05 13:39 #5 av: citro

Lagar ofta detta på kycklingklubba.

1 stor purjolök eller gul lök.

1 påse djupfryst svamp (kantarell eller blandsvamp)

2 dl grädde+ lite svampspad.

4 kycklingklubbor.

Fräs svamp och lök i en klick smör, häll i smord form.

Tillsätt grädde och ev. svampspad.

Krydda kycklingklubborna med salt o peppar,(dom ska inte brynas)

lägg dom överst i formen och pensa på ordentligt

med smält smör på skinnsidan ( då blir skinnet knaprigt).

Stek i mitten av ugnen på 250 grader i 50 minuter.


Anmäl
2014-05-05 23:49 #6 av: [frökenF]

Tack citro, låte väldigt gott :)

Anmäl
2014-05-06 08:30 #7 av: Sindri

Lime- och kokoskyckling (kokosmjölk av den feta sorten, creamy cocnut).

Koka ihop en sås av kokosmjölk, lite soja (fermenterad, ex-vis kikkoman), vatten, skal av ekologisk lime, ev. 1 msk sherry. Salta, peppra och bryn filéerna (föredrar lårfiléer) runtom i traktörpanna. Häll över saft av limen och sedan såsen. Låt puttra under lock ca 30-35 minuter (alt. i ugn på 175 grader). Gott att slänga i grytan är också bitar av mango och/eller cashewnötter. En Mango chutney smakar bra till.

Kyckling med rosépepparsås är också väldigt gott. Jag bryner filéerna och låter dem steka färdigt i ugn i 175 grader. Såsen gör jag av lite finhackad lök (röd eller gul) som jag bryner ihop med lätt krossad rosépeppar, lite soja, sherry eller vitt vin, grädde och crème fraiche.

Mängden rosépeppar anpassas efter hur stark man vill ha såsen.


Anmäl
2014-05-07 00:43 #8 av: peoy

Kycklinghittepå ? :)

Baserad på min falukorvs-hittepå (http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/53544fe0ce12c46d75000a49-falukorvs-hittepa?participating-1) , fast med kyckling istället för korv..

Gjorde den här ikväll inför morgondagens middag (avslutade med tomater, mozzarella och oregano istället för vanlig riven ost + oregano)


Anmäl
2014-05-07 13:59 #9 av: [frökenF]

Ni är fantastiska, tack sindri och peoy!

Älskar kyckling så nu har jag så jag klarar mig ett tag. 

Tack alla fina Hjärta

Anmäl
2014-05-07 14:43 #10 av: citro

Lagade idag Sarah-S rekommenderade kycklingfilé med omvirad

bacon, det blev bra och trots att filéerna var riktigt tjocka så

blev dom saftiga och goda.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.