Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

dyrbara tips inför lchf?

2014-04-30 20:43 #0 av: [postmortum91]

Imorn börjar jag med Lchf och jag vill ha så många olika tips som möjligt för att göra det lättare att klara.

Exempel: Borde jag köpa hem olika LCHF-vänliga nötter att ha i skafferiet om jag blir sugen på någonting att tugga på?
Hur mycket sådana nötter får jag äta?
Hur mycket bär får jag äta?

Hur kan jag göra för att det ska bli så enkelt som möjligt att klara av det?

-Postnatal

Anmäl
2014-04-30 20:54 #1 av: Halvdansken

Slappna av. Du får äta vad du vill. Håll dig borta från ris, potatis, bröd o pasta i största möjliga mån.
Det finns inga måsten i LCHF, eller förbjudet. Bara mindre mängder kolhydrater och mindre fettskräck.

Berätta vad du vill du uppå så är det enklare för oss att komma med goda råd.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2014-04-30 23:26 #2 av: KunskapÄrMakt

Det är omöjligt att svara på hur mycket av ett visst livsmedel man kan äta för det är så individuellt. En del kan äta många nötter, andra väldigt få. I viktminskningssynpunkt talar vi nu. Precis som #1 säger beror det ju också på vad du vill uppnå med kosten.

Anmäl
2014-05-01 08:45 #3 av: AndersAA

Och var inte rädd för fettet :-)

Anmäl
2014-05-01 12:15 #4 av: AVigortsson

Mitt bästa tips är nog att rensa ut eventuella saker som du vet kan fresta dig själv för mycket. Sen är det ju upp till vilket mål du har. Om målet är att äta saker utan tillsatser/sockerbomber: kika om du har något av dessa i skåpen. Finns de inte hemma är de svårare att få i sig, för då måste du ju aktivt köpa hem dem igen Skämtar

Lycka till!

Anmäl
2014-05-01 12:23 #5 av: Tripod

Felpost


Anmäl
2014-05-01 12:25 #6 av: Tripod

Läs kostdoktorns nybörjarguide javascript:nicTemp();

Anmäl
2014-05-01 13:22 #7 av: annamanna

Ägg och smör, ha alltid gott om ägg och smör hemma! Lycka till!

Anmäl
2014-05-01 18:10 #8 av: Zepp

Se till att bara har bra mat hemma och inget olämpligt.. blir du sugen/skithungrig blir det till att steka/koka ägg.. oavsett på dygnet!

Du får äta hur många bär som helst.. så länge du plockat dem själv i skogen!

Pratar vi köpta bär.. är det godis.. avnjuts på högtider typ midsommar och egen födelsedag!LedsenBlinkar

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-05-01 18:54 #9 av: [postmortum91]

Mitt mål är väl att gå ner så mycket som möjligt i vikt, jag är iallafall 10 kg överviktig. Sedan har jag hört hur bra det är för kroppen att inte äta massa kolhydrater så även måendet är ett mål, men främst vikten.

Jag tänkte ha det här som livsstil, fast att släppa lite på det längre fram. Jag vill nu i kanske ett halvår, år vara stenhård och verkligen äta minimum med kolhydrater och massa fett, sedan med tiden (om ett år kanske) kunna unna mig någon smörgår och potatis då och då och samtidigt kunna kontrollera intaget, vilket jag inte kan idag. 

Idag började jag ju, och till frukost åt jag äggomelett med salami, purjolök och ost i. Till middag käkade jag stekt chorizokorv med bacon och tomat och lök. 

#8 Varför är det värre med bär från affären? 

-Postnatal

Anmäl
2014-05-01 19:04 #10 av: Zepp

#9

För att vilda bär i skogen har en begränsad säsong.. förbrukar mer energi/kolhydrater än de ger.. om man plockar dem själv!

Det finns inga bra/dåliga bär vad jag vet, bara bra/dåliga matvanor.

Bästa.. och mest hardcore är att bara äta hemmalagad mat från de bästa råvaror du kan få tag i.. gärna villt/gräsbetat/ekologiskt.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-05-02 03:48 #11 av: Fiana

Läs de 13 trådarna här så får du säkert svar på alla frågor du kan tänkas ha.

http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4e538099d4ebea7f2f0110fa-13-artiklar-jag-som-nyborjare-har-stor-nytta-av?discussions-1

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.