Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm

B-vitamin och 5-HTP , halv-OT

2014-04-09 10:40 #0 av: parsley

Kosttillskottsfråga. Jag hoppas den är OK att ställa här.

5-HTP sägs vara ett förstadium till serotonin och kan användas för att förbättra sömnen. Det är läkemedelsklassat i Sverige, men säljs av en del postorderföretag som säljer kosttillskott och naturläkemedel. Importören hävdar att läkemedelsklassningen strider mot EU:s handelsregler.

Läser man på innehållsförteckningen så innehåller 5-HTP Vitamin B6 as pyrodoxal-5-phosphate. Vanligt B-vitamin av typen B-komplex innehåller bl a vitamin B6 i form av pyridoxinhydroklorid? Vad är skillnaden? Verkar 5-HTP i kroppen på något annat sätt än vad vanliga B-vitaminer gör?

Anmäl
2014-04-09 11:02 #1 av: Sjöstjärna

5HTP är inte detsamma som vitamin B6, men tillskott med 5HTP innehåller ofta B6 också för att det förbättrar upptaget.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.