Annons:
Etikettmat-livsmedel
Läst 3336 ggr
willas
4/5/14, 2:47 PM

Ätliga "ben" i buljongen

Jga kokade buljong själv, över natten i ugnen i 100°.

Bland de hårda benen fanns vita saker som ser ut som ben, men som kan tuggas sönder till smulor och kan alltså ätas.

Är detta  brosk? Är det alltså i såfall nyttigt?

Jag kan alldeles bra äta det, vad det än är

Det smakar inte så mycket.

Ska jag äta det eller slänga det?

Annons:
Zolunia
4/5/14, 2:58 PM
#1

Ja, det är brosk. Fullt ätligt. Ska vara nyttigt då den bildar ett gelé-liknande ämne som kan "smörja" lederna. Själv älskar jag brosk. Tuggar gärna i mig den, framför allt från kycklingbenen. ;)

willas
4/5/14, 7:14 PM
#2

Det geleliknande ämnet hat jag redan slickat i mig. Detta är helt torrt och smuligt då jag tuggar det.

Zolunia
4/5/14, 8:25 PM
#3

Mm… Jag tänkte på vad brosket var nyttigt för. Att det är torrt och smuligt stämmer bra. Knaprigt är det. Vet flera vänner som stör dig på knastret när jag tuggar kycklingbrosk…

Upp till toppen
Annons: