Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Ätliga "ben" i buljongen

2014-04-05 14:47 #0 av: willas

Jga kokade buljong själv, över natten i ugnen i 100°.

Bland de hårda benen fanns vita saker som ser ut som ben, men som kan tuggas sönder till smulor och kan alltså ätas.

Är detta  brosk? Är det alltså i såfall nyttigt?

Jag kan alldeles bra äta det, vad det än är

Det smakar inte så mycket.

Ska jag äta det eller slänga det?

Anmäl
2014-04-05 14:58 #1 av: Zolunia

Ja, det är brosk. Fullt ätligt. Ska vara nyttigt då den bildar ett gelé-liknande ämne som kan "smörja" lederna. Själv älskar jag brosk. Tuggar gärna i mig den, framför allt från kycklingbenen. ;)

Anmäl
2014-04-05 19:14 #2 av: willas

Det geleliknande ämnet hat jag redan slickat i mig. Detta är helt torrt och smuligt då jag tuggar det.

Anmäl
2014-04-05 20:25 #3 av: Zolunia

Mm... Jag tänkte på vad brosket var nyttigt för. Att det är torrt och smuligt stämmer bra. Knaprigt är det. Vet flera vänner som stör dig på knastret när jag tuggar kycklingbrosk...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.