Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Mer kolhydratskänslig efter lchf-period?

2014-04-02 13:37 #0 av: taggigarosen

Blir man mer kolhydratkänslig om man ätit lchf ett tag och gått ner i vikt med det. Sen faller man tillbaka i sockerträsket igen och går upp i vikt.

Sen när man tar nya tag och börjar med lchf igen är det plötsligt skitsvårt att bli av med kilona som förra gången var jättelätt att tappa.

Trots att man äter samma sorts mat bägge gångerna.

Hur kan det vara så?

Anmäl
2014-04-02 15:03 #1 av: Yamuna

Samma sak för migStorgråter 2,5 kg upp på sju veckor. Den andre familjemedlemmen har gått ner 7 kg. Vi äter samma sorts mat. Han fuskar dessutom emellanåt vilket inte jag gör. Mitt blodsocker är dock helt perfekt och det var åt h-e innan. Men.....jag vill ju gå ner.

Anmäl
2014-04-03 21:01 #2 av: Kvothe

Been there done that.

Tror personligen på brunbjörnsteorin. Dvs på lchf tror kroppen det är vår/sommar och liksom för brunbjörnen finns inte snabba kalorier såsom honung, bär eller andra kolhydrater den här tiden. Sen lever vi på kött och fett för att sedan då vi haft vår långa vår/sommar med just inga kolhydrater, så kommer hösten när allting finns i överflöd (gamla ätvanor). Kroppen signalerar, mer, mer, euforin spelar fritt för att vi ska äta mer sött och bygga upp lagren inför vintern och följande low carb höst/sommar.

Jag vet att det inte är riktigt så, men det är ändå min syn på saken.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.