Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

D-vitamindroppar?

2014-04-01 11:09 #0 av: andersson..

Jag har lågt d-vitaminvärde av nån anledning som ingen vet. Jag äter mycket fisk,brockolli och andra grönsaker och vistas en del i solen.

Sedan är det så att jag har extremt svårt för tabletter. Dom åker upp och ner i halsen känns det som och jag får verkligen kämpa om jag NÅN gång måste ta en alvedon t.ex

Iaf så hittade jag en flaska D-vitamindroppar på hälsokosten. Tror ni det är lika bra som andra tabletter?

Varje droppe innehåller 500IE D-vitamin står det.

Det säger inte mig så mycket. Är det en lagom dos?

Ingredienser:

vitamin d3, mediumkedjad triglyceridolja, blandade naturliga tokoferoler.

Fri från dolda konserveringsmedel

Verkar det ok eller är det en skräpprodukt tror ni?

Anmäl
2014-04-01 11:54 #1 av: ashe

Vet ej något om detta preparat. Du kan ju googla på namnet och se om det fanns med i testerna av om D-vitamininnehåll stämde med vad som angavs.

Kostdoktorn rekommenderar 2000-5000 IE/dag.

Annars finns d-vitamin droppar på apoteket, samma som man ger till barn. Du får bara ta fler droppar.. "5 orala droppar ger cirka 400 IE vitamin D. 1 ml D-vitamin Olja ACO motsvarar 34 droppar." (Fass)

(Dvs 1 ml = 1 kryddmått ger ca 2800IE D-vitamin) De finns även i vattenlösning som smakar bättre. Vet ej om de med vatten finns receptfria. Kostar ca 50 kr för 25 ml.

Det finns också tuggtabletter. Tyvärr med sötningsmedel. Jag tycker de smakar urkas, men så är jag helt avvand från söta smaker.

Man kan ju också krossa tabletter och blanda ner i lite fil eller äppelmos eller något annat som ger glid. Krossa mellan två skedar eller köp en tablettkrossare på apoteket.

Anmäl
2014-04-01 13:02 #2 av: hemul

D-vitamin brukar vara kapslar. Så man kan bara bryta upp dem och strö ut pulvret.

Droppar kan nog generellt sett vara bättre eftersom vitaminet är löst i fett. Men det brukar vara dyrare också. Vad heter de där dropparna du hittat?


Anmäl
2014-04-01 13:17 #3 av: andersson..

D-Vitamin flytande 500 IE, 30 ml

Thorne Research Inc.

Anmäl
2014-04-01 13:20 #4 av: andersson..

Jag förstår inte vad som menas med: mediumkedjad triglyceridolja, och blandade naturliga tokoferoler. Om det är nånting bra eller dåligt..

Anmäl
2014-04-01 14:02 #5 av: OlgaMaria

Tokoferoler är e-vitamin och funkar här som konserveringsmedel: bra. Mediumkedjad triglyceridolja vet jag inte riktigt vad det är men tycker inte heller det spelar så stor roll - det är extremt lite av den du ska få i dig varje dag. D-vitamin som droppar är annars jättebra och det finns många olika märken.

Ta du dessa droppar i godan ro. :) Jag hade tagit minst 5 droppar om dagen, dvs 2500 IE.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2014-04-01 19:32 #6 av: Zepp

Mediumkedjade triglycerider torde vara det samma som MCT.. dvs Medium Chain Triglycerids.. dvs det samma som kokosolja främst består utav!

MCT-olja finns att köpa.. dvs inte kokosfett då utan bara de utvunna MCT.. och det brukar användas i medecinskt syfte för de med malabsorbation eller som kosttillskott för extra ketonkroppar vid sport!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl