Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

Anisfrön LCHF?

2014-03-30 11:13 #0 av: 1sanna1

Hej!
Jag undrar om Anisfrön är LCHF vänligt?
Någon som vet?

Anmäl
2014-03-30 11:48 #1 av: ashe

Tänk mängd..

Tre kilo salladsblad är inte bra för mig, tre salladsblad går fin-fint.

Anisfrön finns inte med i näringsvärdestabellerna eftersom (tror jag) man använder dem i så små mängder.

Jämför man med sesamfrö, som också är ett frö, så innehåller de ca 11 gr kolhydrater per 100 gr.

Jag tror att en normal-burk anis från mataffären innehåller ca 20g. Äter du all anis i burken skulle de alltså ge ca 2,2 gr kolhydrater.

Vill du kolla näringsvärden själv har Finska livsmedelsverket en bra hemsida: www.fineli.fi.

Så jag rekommenderar att du har koll på socker, vetemjöl och annat som vi äter i större mängder OCH har högt kolhydratinnehåll.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.