Vad säger ni, är detta bröd godtagbart enligt LCHF? Känns som att det ligger på gränsen, samtliga ingredienser bortsett från äggen ligger på mer än 5% kolhydrater, solrosfrön på så mycket som 12%. Å andra sidan är det ju inga jättemängder vi talar om. Receptet är från ett gratishäfte från Hemköp: "Mat för alla! Gott utan laktos och gluten"
Vad säger ni?
Morotsbröd med frön
En plåt eller ca 20 små bullar
500 gr morötter
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
½ dl oskalade sesamfrön
½ dl hela linfrön
2 ägg
1 msk sesamfrön till garnering
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och finriv morötterna, grovmixa frön i matberedare, blanda ihop morötter och frön i en skål. Vispa äggen, blanda alltsammans till en deg. Forma degen till bullar eller tryck ut ganska tunt på bakplåtspapper på plåt. Strö över sesamfrön. Grädda i 60 min, låt svalna. Klart!