Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Trötta ben

2014-03-27 23:00 #0 av: mimsson

Jag har ätit LCHF i drygt en månad nu och har sedan 1-2 veckor tillbaka haft en konstig känsla i benen. Det känns som att benen inte riktigt orkar bära. En enkel sak som att gå upp för en trappa har hux flux blivit jobbigt. Kan det vara brist på något ämne i kroppen kanske? är det någon annan som upplevt samma?

Anmäl
2014-03-27 23:03 #1 av: Zepp

Grattis.. du är i ketos!

Dvs.. dina benmuskler får inte tillräckligt med glukos som de är vana vid och nu börjar omställningen för att använda fett som bränsle.

http://www.ketotic.org/2012/05/keto-adaptation-what-it-is-and-how-to.html

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-03-28 08:27 #2 av: OlgaMaria

Det kommer troligtvis gå över om inte allt för lång tid. Håll ut! :)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2014-03-28 09:34 #3 av: mimsson

Okej! Nu kändes det ganska positivt faktiskt! Tack för snabba svar, nu ska jag bara stå ut och hoppas på att benen vänjer sig snart :)

Anmäl
2014-03-28 12:44 #4 av: Effie

Jag råkar ut för det här lite till och från, trots att min kropp borde vant sig för länge sedan. Ibland studsar jag uppför en trappa utan att märka att den finns där, ibland är det tufft med ett lätt uppförslut. Har en hypotes om att det kan hänga på brist på magnesium, eller salt, men jag har aldrig testat konsekvent. Det är i alla fall inte farligt att testa magnesiumtillskott (eller mandel/nötter om man äter sådant) eller lite extra mineralsalt.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2014-03-28 14:31 #5 av: Svartkatt

Jag har ganska ofta lite småkramp i benen, har käkat LCHF i snart 4 månader. Men det brukar hjälpa med lite magnesium och vatten. Har märkt att det blir värre dom dagarna som jag är dålig på att dricka vatten. Glad

Anmäl
2014-03-28 19:08 #6 av: Zepp

#3

Väntan är att föredra.. så småningom kommer du i ett tillstånd där det verkar som att energin alldrig tar slut.. då vet du att du har en hög fettförbräningsförmåga.

Det som händer är att dina muskler inte får det glukos de är vana vid.. då har de ju ingen energi.. hur som helst tar den slut rätt snabbt.

Då måste de uppreglera sin förmåga att använda fett som huvudenergi.. det sker dels genom att enzymer för ketolys uppregleras men framförallt att förmågan att bilda mer Karnitinensym ökar för att föra mer fett över cellmembranen!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-03-30 11:05 #7 av: Kajak11

Som Zepp skrivar. ..inget glucos i den mängd du har ätit förut...gir känslan att man inte orkar gå upp trappan.....men det är normalt...det kan förtsätta men det är inte alla dagar. Drick mer vatten...se till att det blir nog salt. .jag har börjat med mer grönsaker. .oven jords. Tyckar jag mår bra på det...men förtsät med det du brukar att göra. .om du motionerar eller annat...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.