Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman

Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman

Ketos och huvudvärk

2014-03-27 18:18 #0 av: pillan1976

Kört lchf länge men kört mycket strikt (typ Skaldeman Fakir)  i två veckor. Mätte ketoner i urin idag och fick näst högsta värdet på stickan som det står en 8 över. Målet är att vara i ketos under en lång tid framöver och samtidigt träna ganska mycket. Ska springa en mil i terräng i morgon.  Men jag blir knäpp av att ha huvudvärk hela tiden. Hur länge har ni haft huvudvärk när ni börjar vara strikta?

Anmäl
2014-03-27 18:44 #1 av: bluegoose

Saltbalansen i kroppen ändrar sig när man kör väldigt strikt LCHF.

För mig brukar det hjälpa att ta ca 1 tsk seltin (eller vanligt bordssalt) och ett glas vatten varje morgon.

Anmäl
2014-03-27 21:22 #2 av: Zepp

Drick mer vatten så sjunker siffrorna.. dvs de urinketonerna är i stor utsträckning beroende av hur mycket vatten de späds ut med!

Huvudvärken är mest troligt glukosbrist.. dvs omställningsbesvär.. du har inte mer ketolysensymer än vad för mat du äter.. och det tar någon vecka att uppreglera dessa!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-03-27 22:22 #3 av: pillan1976

Då skulle alltså huvudvärken även kunna bero på vätskebrist vilket jag anade lite. Kan inget om stickorna men om det är som du säger Zepp kan ju en anledning till att värdet var så högt beror på för lite vätska? Ska se till att få i mig vätska inför morgondagens långpass!!


Anmäl
2014-03-27 23:01 #4 av: Zepp

Och salt för att behålla vätskan i kroppen!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.