Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

Trattkantarellen - Hjälp och tips för viktnedgång?

2014-03-23 09:48 #0 av: Trattkantarellen

Hej!

Jag är en tjej på 26 år, 173cm och 82kg. Mål 68kg.

Jag har oftast vägt runt 65-70kg och varit nöjd med det, men mitt sista år på universitetsutbildningen med muntliga förhör och examensarbeten gick jag upp 10kg på ett år! Sedan var jag arbetslös ett par månader, fick mitt första riktiga jobb med all den stress som det innebär och dessutom tågpendling ca 15h/v. Sedan 17/2 arbetar jag på en ny arbetsplats i samma stad som jag bor.

Jag började 1/1 med LCHF, gick ner 4kg på 5v, sedan blev jag sjuk, först en rejäl förkylning med feber och skit i en hel vecka, sedan fick jag halsfluss och fick vara hemma en vecka till. Nu är jag redo för nya tag, men av de 4kg jag tappade har jag gått upp 3 igen, därav nystartsvikten på 82kg.

Jag hoppas att alla ni kloka människor här inne kan hjälpa mig med tips, pepp, stöttning och råd så jag kommer igång igen, motivationen har fått sig en rejäl törn av att kilona smög sig tillbaka...

Tänkte försöka skriva ungefär vad jag äter varje dag så ni kan komma med lite feedback :-)

Anmäl
2014-03-23 19:09 #1 av: Trattkantarellen

Okej, här kommer första matdagboken:

Brunch ca 11.30: Kesoplättar enl 56kilos recept med ost, skinka, dijonsenap, tomat och en liten klick steviasötad ketchup. Stekta i ca 20g smör. (Helglyx)

Mellanmål ca 14.00: En Celsius Citron/Lime

Cyklade till köpcentrum/IKEA och tillbaka (med massa grejer på cykeln hem) Totalt 17,3km.

Middag 18.30: 1 pkt Bacon, 2 ekologiska ägg stekta i ca 30g smör, en klick (ca 1msk) Findus äkta majonäs (brukar göra egen men den var slut.)

Totalt: 1692Kcal
Kh: 12g
P:80g
f: 149g

Ge mig gärna lite feedback! OBS, jag vet att Celsius är omdiskuterat, jag unnar mig kanske 2-5st per månad max som lite helg-lyx.

Jag undrar förresten över det här med protein? Vissa säger max 1g protein/kg målvikt, i mitt fall 68g, vissa säger 1,5g/kg vilket skulle innebära 102g. Vissa säger att det inte spelar någon roll. Vem ska man tro på egentligen???

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.