Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Förhöjt B12

2014-03-14 11:19 #0 av: bellapd

Hej gruppen! Jag fick nyss tillbaka mina reslutat från ett blodprov. Det visade att jag hade på tof för högt B12 KObalamin. Jag had 639 medan det normala värdet är mellan 140-480.
Mitt Homocystein B12 låg på 8 och mitt folat B12 på 44. Vet någon ifall dessa två är normala? Jag är vegetarian, äter LCHF och tar B12 tillskott varje dag. Vet ni ifall det är dåligt att jag har så högt KObalamin? Ska jag sluta med tillskottet? Tack på förhand.

Anmäl
2014-03-14 11:21 #1 av: goliath

Referansvärdena ska alltid stå på blodprovet. Dessa kan variera från lab till lab. Står det inget ref värde på homosyst och folat?

Anmäl
2014-03-14 11:40 #2 av: Sjöstjärna

Det är inte farligt att ha lite för högt kobalamin, så det behöver du inte oroa dig för. Du kan pausa några veckor med B12 eller ta varannan dag en period så sparar du ju lite pengar, men det är som sagt inte farligt. Jag har själv legat rejält över referens efter att ha haft lågt B12 och ätit terapeutiska doser och min läkare verkade snarare tycka det var bra att jag låg högt.

Anmäl
2014-03-14 22:52 #3 av: Zepp

190-700 står det som referens på mitt papper.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.