Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Motion & träning

Kalorier....?!

2014-03-07 17:38 #0 av: Agnez94

Hej!

Jag har fått en liten funderare över det här med kalorier contra fett, protein och kolhydrater. Jag tränar mellan 5 - 6 gånger i veckan (allt från 30min - 60 min, blandat kondition och styrka). Jag gick in på min mat och kollade upp hur en vanlig dag såg ut för mig och där både protein, kolhydrater och fett såg bra ut. Uppdelning så här: 
 Kolhydrater: 25 g
Fett: 100g
Protein: 93 g (tilläggas att jag väger 80kg, 165 cm)

Men när jag tittade på kalorierna så hade jag ätit (hela): 1351, 5 st. Hur går det ihop? Är det farligt att äta så här lite? Jag försöker bygga muskler och vill verkligen inte få sämre resultat för att jag äter för dåligt. Men jag äter alltid när jag är hungrig och tills jag är mätt. Sover 7 - 9 timmar per natt. Känner mig inte sjuk eller liknande, kan dock bli trött och dåsig. Något fel? Kan ju tillägga att jag idag kommit upp i 1000 kcal idag på frukost och lunch (varm mat då).

Anmäl
2014-03-09 10:30 #1 av: Margareta

Jag tror inte man behöver bry sig om kalorier.
Alla beräkningar utgår från att man äter kolhydrater och inte den mängd fett som innehåller både mer näring och mer energi.
Om du är fettdriven använder du dessutom kroppsfett oavsett du har övervikt eller ej.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.